van der Horst

Silverstone: Frustrerend weekend voor Belgian Audi Club Team WRT in Silverstone

Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
De vierde wedstrijd van de Blancpain GT Series, de tweede in Endurance, heeft niet voor de verhoopte resultaten gezorgd voor Belgian Audi Club Team WRT. Vanaf het begin van het weekend in Silverstone werd duidelijk dat de Audi R8 LMS nauwelijks aan bod zouden komen op het Britse circuit. Tijdens de kwalificatiesessie werd ex-Formule 1-rijder Will Stevens de beste vertegenwoordiger van het merk met de vier ringen, maar wel slechts op de… 21ste plaats. De andere ‘Belgische’ R8 LMS reden respectievelijk naar de 28ste (#17), 42ste (#2) en 49ste (#3) startplaats. Gezien het peloton met minieme verschillen, wisten we dat de taak aartsmoeilijk zou worden…
In de aanvangsfase kende Stéphane Richelmi (#2) een aanrijding met een gentleman driver, om vervolgens erg zwaar bestraft te worden met een Stop & Go van vijf minuten. Vervolgens zou een ander wedstrijdincident (ditmaal voor Benoit Tréluyer) het team definitief tot de opgave dwingen.

Aan het stuur van de #5 streden Dries Vanthoor en daarna Will Stevens evenzeer om in de top 15 stand te houden. Maar een elektronisch probleem betekende het einde, zonder dat Marcel Fässler zelfs maar de kans kreeg om het stuur te nemen.

Gelukkig verliep de wedstrijd een stuk beter voor de #17, die enerzijds profiteerde van een uitstekende strategie – met een eerste pitstop helemaal in het begin van een neutralisatie – en anderzijds van een foutloos parcours voor Jamie Green, Stuart Leonard en Jake Dennis. De R8 LMS lag op een gegeven moment in achtste stelling, maar moest met de eindmeet in zicht toch nog enkele posities prijsgeven. De auto tikte uiteindelijk als dertiende aan. Josh Caygill, Niki Mayr-Melnhof en Jonathan Venter leverden een knappe strijd in het peloton, maar verloren evenwel wat tijd na een contact, waardoor Niki even de pitlane moest opzoeken. In het eindklassement verscheen de #3 op de 31ste plaats. Vanzelfsprekend niet het verhoopte resultaat: er hangt tijdens de komende afspraken revanche in de lucht!

Belgian Audi Club pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 16 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons