van der Horst

Silverstone: G-Drive pakt derde opeenvolgende zege

G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
De G-Drive Racing Oreca 07 #26 van Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov heeft een derde opeenvolgende European Le Mans Series zege gescoord in de 4 Hours of Silverstone. Rusinov ging als tweede van start en passeerde aan het einde van zijn stint de Panis Barthez Competition Ligier JSP217 van polesitter Julien Canal voor de leiding. Pizzitola controleerde in het middenstuk, voordat Vergne tot slot met een verschroeiend tempo de eerste achtervolger op een ronde achterstand zette. G-Drive Racing heeft nu een voorsprong van 34 punten op Racing Engineering in het kampioenschap, met nog twee manches op het programma.
  • Hamofa Performance
Dragonspeed - Oreca 07
Dragonspeed - Oreca 07
De DragonSpeed Oreca van Nicolas Lapierre, Ben Hanley en Henrik Hedman werd tweede, nadat Lapierre nog enkele posities kon goedmaken in het laatste uur, onder meer geholpen door een late splash-and-dash voor de IDEC Sport Oreca #28 die toen tweede lag. Ook Norman Nato hielp een Lapierre een handje door de Racing Engineering Oreca in de grindbak te parkeren op een half uur van het einde, waardoor de achterstand in de puntentelling verder oploopt.

De United Autosports Ligier JSP3 #3 van Tony Wells, Garret Grist en Matt Bell won de LMP3-klasse, voor de Nielsen Racing Ligier. De GTE klasse zorgde voor spektakel met een nipte strijd voor de zege. De JMW Motorsport Ferrari #66 haalde het met 0.126s van de Proton Competition Porsche #88 na een post-race tijdstraf van 10s.

--- UITSLAG ELMS 4H OF SILVERSTONE (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons

 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zaterdag 18 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons