van der Horst

Silverstone: Isack Hadjar wint hoofdrace en pakt leiding in het kampioenschap

Isack Hadjar
Isack Hadjar
Isack Hadjar heeft zondag de formule 2 hoofdrace te Silverstone gewonnen en neemt daarmee de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap. Zane Maloney (Rodin Motorsport) pakte de tweede plaats en Jak Crawford (DAMS) vervolledigde het podium. Geen punten voor Amaury Cordeel (Hitech) die pas als vijftiende finishte.
Isack Hadjar achter Victor Martins
Isack Hadjar achter Victor Martins
Isack Hadjar stond op pole maar verkwanselde zijn start en moest Ollie Bearman (Prema) et Victor Martins (ART GP) voor laten. Hadjar nam dan maar de gok om heel vroeg te pitten en dat pakte goed uit. Hij bleef na zijn pitstop lang geblokkeerd achter Victor Martins en eens die ingehaald had hij enkel nog Crawford voor zich. Maar deze laatste werd bedacht met een straftijd van 5 seconden voor een gevaarlijk manoeuvre in de pits zodat Hadjar gewoonvoldoende had om vlak achter Crawford te eindigen om de zege te pakken.

Zane Maloney - Rodin Motorsport
Zane Maloney - Rodin Motorsport
Ook Zane Maloney profiteerde van de straftijd van Crawford om nog op te klimmen naar de tweede plaats. Franco Colapinto (MP Motorsport) werd vierde na Crawford terwijl Martins teruggevallen was naar de vijfde positie. Daarachter finishten nog in de punten Gabriel Bortoleto (Invicta Racing), Oliver bearman (Prema), Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing), Dennis Hauger (MP Motorsport) en Josep María Martí (Campos). Paul Aron (Hitech) kwam niet verder dan de twaalfde plaats en scoorde dus geen punten wat hem de leiding in het kampioenschap kostte.

Foto's: Georges De Coster
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons