van der Horst

Silverstone: Klassezege voor Lagrange en Vanneste – Dubbel voor Van der Horst Motorsport

Niels Lagrange & Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange & Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
In nog maar hun derde race in de Lamborghini Super Trofeo Europe hebben Niels Lagrange en Pieter Vanneste de Pro Am-klasse gewonnen. Op het circuit van Silverstone finishten ze met hun wagen van Leipert Motorsport bovendien zesde algemeen. Van der Horst Motorsport knoopte terug aan met een goede gewoonte en behaalde de dubbel in de Lamborghini Cup, Gerard Van der Horst won voor William Van Deyzen. De algemene zege ging naar het duo Vito Postiglione/Jonathan Cecotto.
Vito Postiglione - Imperiale Racing
Vito Postiglione - Imperiale Racing
Postiglione nam onmiddellijk na de start het voortouw en leidde de race tot aan zijn pitstop, Cecotto nam over, beging geen fout en reed de bolide van Imperiale Racing naar een overduidelijke zege. Raphael Abbate en Yuki Nemoto brachten de Lamborghini van VS Racing als tweede over de lijn voor de Antonelli Motorsport Huracan van Mikaël Grenier/Loris Spinelli. Rik Breukers/Axcil Jefferies (GDL Racing) volgden op de vierde plaats. Abbate en Nemoto kregen later een straftijd voor het niet respecteren van de rijtijd en de Antonelli Motorsport wagen die derde eindigde werd uit de uitslag geschrapt voor een technische onregelmatigheid. Zo behielden Abbate en Nemoto alsnog de tweede positie en Breukers/Jefferies schoven op naar plaats drie. Gerhard Tweraser/Sergey Afanasiev (ArtLine Team Georgia) en Jan Kisiel/Seb Morris (Leipert Motorsport) volgden op de plaatsen vier en vijf.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
De zesde plaats was voor de Leipert Motorsport Lamborghini van het Belgische duo Niels Lagrange/Pieter Vanneste. Zij wonnen de PRO-AM klasse voor Gianluca Giraudi/Kikko Gabiati (Antonelli Motorsport). Raffale Giannoni (Automobile Tricolore) was de Winnaar in de Am-klasse. In de Lamborghini Cup scoorde Van der Horst Motorsport de dubbel, Gerard Van der Horst haalde het voor William Van Deyzen. Van der Horst voert nu ook de puntenstand aan in de Cup.

Foto's: Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons