van der Horst

Silverstone: Nikita Mazepin wint hoofdrace

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin
Op het circuit van Silverstone heeft Nikita Mazepin (Hitech) de hoofdrace voor het FIA Formula 2 kampioenschap gewonnen. De Rus kreeg op het podium het gezelschap van Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) en Yuki Tsunoda (Carlin).
Mazepin stond pas vijfde op de startgrid maar kon bij de start profiteren van het feit dat Callum Ilott (UNI-Virtuosi) vanuit de pits startte en de mislukte start van de op de pole vertrokken Felipe Drugovich (MP Motorsport) om zich op de tweede plaats te nestelen achter Mick Schumacher (Prema Racing). In de derde ronde ging de Rus voorbij de Duitser en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Schumacher lag op koers om eindelijk op het podium te eindigen maar naarmate de race vorderde zakte de Duitser verder weg in het klassement op als negende over de meet te komen.

Christian Lundgaard (ART Grand Prix) finishte al vierde voor Callum Ilott, nochtans vertrokken van uit de pits. Leider in de puntenstand Robert Shwartzman (Prema Racing) scoorde geen punten, hij werd pas veertiende.

Foto: FIA Formula 2
   • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons