Total 24 Hours of Spavan der Horst

Silverstone: Opnieuw pech voor Guillaume De Ridder in RX2

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Onze landgenoot Guillaume De Ridder kwam in Silverstone bij de World RX-manche als tweede uit de kwalificatie binnen de RX2 achter teamgenoot bij Olbergs MSE, de Zweed Oliver Eriksson. Ideaal, want dan hadden beide teammaten de pole in hun respectievelijke halve finale. Maar na Mettet liep het opnieuw mis voor De Ridder. Zijn wagen viel stil met elektrische problemen waardoor hij opnieuw belangrijke punten misliep.
Oliver Eriksson - RX2
Oliver Eriksson - RX2
De leider in het klassement, de Noor Ben-Philip Gundersen, bleek ook niet zijn beste dag te beleven. Hij kwam met veel moeite als 9de uit de kwalificaties en bleef steken in de halve finales. Eriksson won zijn halve finale en stond op de pole van de finale met de Noor Sondre Evjes naast zich. Een van de belangrijkste titelopponeneten, de Let Vasily Gryazin maakte een valse start en moest tweemaal door de joker. Hierdoor werd deze als zesde afgevlagd en won Eriksson het pleit voor de schitterend gestartte Amerikaan Conner Martelle en Sondre Evjen.

Eriksson pakt de leiding over in de tussenstand terwijl De Ridder op een frustrerende zevende plaats volgt na twee uitekende wedstrijden, maar waarin hij telkens door pech werd gestopt.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 28 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Great Britain.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons