van der Horst

Silverstone: Toyota snelste in FP1 - Zware crash Senna

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Kort na de middag was het Toyota dat niet onverwacht de snelste tijd klokte in de eerste vrije training voor de 6 Hours of Silverstone. De startnummer 7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez was de enige die onder de 1:40 kon duiken met een 1:39.916. De zusterwagen van Fernando Alonso, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima volgde op twee tienden van een seconde. De Rebellion #3 van Matthias Beche, Thomas Laurent en Gustavo Menezes klokte de derde tijd op net iets meer dan een seconde.
Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
De tweede Rebellion verging het minder goed, Bruno Senna ging na nog geen half uur zwaar van de baan in Copse, waarna de sessie onmiddellijk werd stilgelegd door middel van de rode vlag. De Braziliaan werd naar het medisch centrum afgevoerd en daar werd een fractuur aan zijn rechterenkel vastgesteld. Even later zagen we Senna opnieuw door de paddock lopen, op krukken en met een gipsverband. Neel Jani en André Lotterer zullen dus het weekend onder hun twee moeten afwerken op de startnummer 1.

De sessie bleef niet gespaard van verder onheil; kort voor het einde diende René Binder de ByKolles CLM P1/01 aan de kant te zetten na een brand. Ook dat zorgde voor een rode vlag-situatie, over het lot van de ByKolles ontbreekt voorlopig verdere info. 

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
In LMP2 was de besttijd voor de TDS Racing Oreca van Vaxiviere, Perrodo en Duval, zij eindigden als negende algemeen. Ford voerde de tabellen aan in GTE Pro, met de #66 van Mücke en Pla voor de #67 van Priaulx en Thinknell. Maxime Martin en Alex Lynn realiseerden de zesde tijd in hun Aston Martin #97. In GTE Am was de dubbel voor de Porsche's van Dempsey Proton Racing.

--- Uitslag Vrije Training 1 FIA WEC 6 Hours of Silverstone 2018 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 17 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons