van der Horst

Silverstone: Tweede zege voor Mick Schumacher

Podium race 2 Silverstone
Podium race 2 Silverstone
Amper drie weken na zijn eerste zege in de formule 3 te Spa-Francorchamps, heeft Mick Schumacher (Prema Racing) te Silverstone zijn tweede overwinning behaald. De Duitser won er in het voorprogramma van de WEC race de tweede wedstrijd voor het FIA F3 European championship. Voordien had Daniel Ticktum (Motopark) de eerste race gewonnen.
  • St. Paul
Daniel Ticktum - Motopark
Daniel Ticktum - Motopark
Ticktum won de eerste race op Silverstone na een rondenlang gevecht met Sacha Fenestraz (Carlin). Enaam Ahmed (Hitech GP) pakte de derde plaats na een klapband voor zowel Guan yu Zhou (Prema Racing) als Mick Schumacher. Jüri Vips (Motopark) en de Jonathan Aberdein (Motopark) maakten de top vijf vol.

Mick Schumacher ging bij de start van de tweede race onmiddellijk voorbij de poleman Fabio Scherer (Motopark) en werd niet meer bedreigd. Scherer kon ook niet weerstaan aan d opmars van Jüri Vips (Motopark) en zou later opgeven. Jonathan Aberdein finihte als derde na Vips, Enaam Ahmed (Hitech GP) en Marcus Armstrong (Prema Racing) volgden op de plaatsen vier en vijf. Ticktum kwam niet verder dan de zevende plaats ditmaal.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 18 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons