van der Horst

Silverstone: Ulysse de Pauw derde in eindstand ondanks slecht weekend (UPDATE)

Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
In Silverstone stond de finale van het Brits F3-kampioenschap op het programma. Voor de aanvang van het weekend had Ulysse de Pauw (Dougslas Motorsport) een mooie uitgangspositie om in de top drie te eindigen in de eindstand. Het verdict na het weekend is evenwel hard, want drie races later prijkt de Pauw net naast het eindpodium, na een opgave en twee finishes buiten de top tien. De Pauw moet tevreden zijn met een vierde plaats in de eindstand, terwijl Kaylen Frederick (Carlin) als kampioen gekroond werd in de laatste race.
Het was niet het weekend van de jonge Belg. De Pauw reed een goede kwalificatie, met een vijfde startplaats voor de eerste race. Halfweg de wedstrijd kwam hij echter in aanraking met Hitech-piloot Reece Ushijima waarna de Pauw zijn wagen mocht parkeren. Ook zondag liep het allerminst vlot, met een dertiende plek tijdens de eerste race van de dag. Ook het tweede treffen die dag bleek geen succes, nadat de jongeman uit Grez-Doiceau geraakt werd door Louis Foster (Double R Racing) en pas als zestiende over de meet kwam.

Kaylen Frederick
Kaylen Frederick
Hierdoor valt de Pauw net naast het podium in de eindstand, met 4 punten achterstand op diezelfde Foster. Met het uitvallen van de Pauw ging de strijd om de titel tussen Frederick en Kush Maini. Tijdens de eerste twee races kon de Amerikaan de Indiër verslaan, maar met de overwinning in de laatste race was Frederick pas echt zeker van de titel. Hiermee volgt de Amerikaan Clément Novalak op.

UPDATE: Na afloop van de laatste race werd Foster door de wedstrijdleiding bestraft omwille van zijn aanrijding met de Pauw tijdens de derde race. Hierdoor kreeg de Brit een tijdstraf van 60 seconden toebedeeld, waardoor hij achter de Pauw eindigt en onze landgenoot toch als derde in de eindstand het seizoen afsluit.

Foto's: British F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 8 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons