van der Horst

Silverstone: Vijfde pole op rij voor Verstappen

Max Verstappen voor beide McLaren rijders
Max Verstappen voor beide McLaren rijders
Max Verstappen start morgen als eerste in de GP van Groot-Brittannië, op het iconische Silverstone. Dat is reeds de tiende manche van het F1-seizoen. De Nederlander maakt er jacht op zijn zesde zege op rij. De WK-leider krijgt verrassend, maar verdiend, twee McLarens achter zich, met half-thuisrijder, half-Belg Lando Norris naast zich.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Belangrijkste feit in Q1 was de spin van Lewis Hamilton (Mercedes) in Stowe, maar de recordwinnaar klokte uiteindelijk vrij gemakkelijk nog een tijd voor Q2. Andere hoofdrolspeler was het weer, want het druppelde boven de luchthaven. Het leverde een pak mooie schuivers op, zonder veel erg. Drie minuten voor afvlaggen viel Kevin Magnussen (Haas) stil, net voor de pitlane, waarop een rode vlag volgde. De strijd om de laatste snelle ronde leverde mooie beelden op, en een akkefietje bij Ferrari - Carlos Sainz moest Charles Leclerc voor laten in de out lap, maar de Spanjaard passeerde opnieuw - maar geen Q2 voor onder meer Sergio Perez (Red Bull) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo), die uitviel in de laatste bocht.

In Q2 was de zon opnieuw van de partij, wat de orde herstelde. Alhoewel,… Mclaren en Mercedes kleurden lang de stand, wat vrij verrassend was. Max Verstappen (Red Bull) besloot wel als snelste, na een ultiem spurtje. Man van Q2? Alex Albon (Williams) die zijn Williams op P4 zette. Team van Q2? McLaren, met Oscar Piastri op twee en Lando Norris op drie.

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
In Q3 was het wachten op het eindschot. Silverstone ontplofte toen de Brit Lando Norris voorbij de Ferrari’s ging en even de pole pakte. Piastri deed even later hetzelfde, weliswaar achter Norris. Maar Max Verstappen zette alles recht in de slotseconden, ging voorbije alles en iedereen en pakte de pole.

De Nederlander begint dus morgen vooraan, met twee McLarens achter zich. De Ferrari’s volgen daarachter. Mercedes zorgt voor een derde duo op de grid, met George Russel op zes, Lewis Hamilton op zeven. Alexander Albon klokt héél netjes af op acht. Aston Martin lijkt stilaan het momentum te verliezen, met Fernando Alonso amper op P9, met Pierre Gasly (Alpha Tauri) naast zich.

Zondag start de race om 15 uur lokale tijd, 16 uur Belgische tijd.
 
Foto's: Georges de Coster
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons