van der Horst

Silverstone: Voorlopige pole voor Petter Solberg

Solberg voor Ekström & Bakkerud
Solberg voor Ekström & Bakkerud
Via een eerste en een derde chrono heeft de Noor zijn VW Polo van PSRX voorlopig op de pole geparkeerd. De toprijders binnen de officiële merken Volkswagen, Peugeot en Audi tekenen terug paraat binnen de top 6 ondanks het voorlopig grootste deelnemersveld van het seizoen
  • De Swert Opticiens
Timmy Hansen: Peugeot 208
Timmy Hansen: Peugeot 208
Solberg is een van de meest regelmatige rijders van het seizoen met drie finales op rij en twee podia. Tijdens de start van de finale tijdens de eerste race van het seizoen in Barcelona werd de tweevoudige wereldkampioen hardhandig in de banden geduwd voor de Zweed Mattias Ekström met een vijfde plaats als voorlopig slechtste resultaat. In Montalegre en Mettet werd de VW rijder respectievelijk derde en tweede. Dat brengt hem op een voorlopige derde plaats in de tussenstand na teammaat en regerend wereldkampioen Kristoffersson en de Peugeot van Loeb. Dat Solberg nog eens een wedstrijd wil winnen is duidelijk. Dir is reeds 12 wedstrijden geleden of uitgerekend in Engeland 2017.

Mattias Ekström - Audi S1
Mattias Ekström - Audi S1
Naast Solberg won ook Timmy Hansen een kwalificatie en staat op een voorlopige derde plaats na Solberg en Ekström. En met Bakkerud, Loeb en Kristoffersson binnen de top 6 zijn de officiële wagens opnieuw heer en meester. Verder volgen Kevin Hansen, Grönholm, Grosset-Janin, Eriksson, Timerzyanov en Rustad. Larsson, Baumanis, Chicherit zijn de reguliere rijders die voorlopig in de gevarenzone toeven, terwijl Marklund een beetje ontgoochelt. En ondanks het feit dat de naam Toomas Heikkinen op de inschrijvingslijst prijkte, bleek deze niet aan de start. Op zondag volgen nog twee kwalificaties en kunnen de kaarten worden herschud.

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
In RX2 is onze landgenoot Guillaume De Ridder zeer goed bezig en verdeelde de voorlopig buit met Eriksson. Ze delen dan ook voorlopig de pole met een ex aequo. Leider Gunderson en winnaar in Mettet kende een slechte eerste dat en staat pas 17de.  



Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons