van der Horst

Silverstone: wederom dominantie van Ayhancan Güven en Larry Ten Voorde

Larry Ten Voorde en Ayhancan Güven
Larry Ten Voorde en Ayhancan Güven
Voor de tweede manche van de Virtual Porsche Mobil 1 Supercup trokken de piloten richting het virtuele Silverstone GP circuit en het waren dezelfde tenoren als in Barcelona die vooraan het mooie weer maakten. Net als twee weken geleden verdeelden Ayhancan Güven en Larry Ten Voorde de winst onder elkaar. Ook Laurens Vanthoor was terug van de partij en deze keer reed hij zich in de punten.
Ayhancan Güven op kop tijdens race 2
Ayhancan Güven op kop tijdens race 2
Hoewel er nog veel andere topnamen aanwezig zijn in dit kampioenschap, waren het wederom juniors Güven en Ten Voorde die streden voor de overwinning. Tijdens de eerste race mocht de Turk vanaf pole starten, maar verloor het voordeel snel aan de Nederlander. Güven was lang in de achtervolging en kon uiteindelijk toch de winst op zijn naam schrijven nadat hij Ten Voorde aantikte. Hoewel dit een dubieus inhaalmanoeuvre was, bleef het resultaat ongewijzigd.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
In de tweede race had de Güven wel een goede start en moest vanaf dan 25 minuten lang de Nederlander van zich afhouden. Dit leek te lukken tot Güven tijdens de laatste ronde in Stowe moest uitwijken voor een gespinde wagen, waardoor Ten Voorde met de winst kon gaan lopen. Hierdoor blijven beide heren op gelijke hoogte qua aantal punten. Laurens Vanthoor was ook weer van de partij en hoewel hij in Barcelona bij zijn debuut veel moeite had, kwam hij in Silverstone beter voor de dag met tweemaal een achtste plaats. Nu is het wachten op de volgende manche en deze kan de Limburger misschien iets beter liggen... plaats van afspraak is namelijk Spa-Francorchamps.

Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 19 april 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons