van der Horst

Simtag: Simulatoren op maat

Simtag simulator
Simtag simulator
Aan de karting van Spa-Francorchamps (achteraan op het circuit) is er naast de Campus ook een gebouwtje waar race-simulatoren worden gemaakt. Een fenomeen dat de laatste jaren aan belangrijkheid wist te winnen, mede dankzij de online game community's waar heuse tournaments ervoor zorgen dat er nu al gamers zijn die er hun broodwinning hebben van gemaakt. Autosport.be mocht een kijkje gaan nemen in de workshop in Spa.
Simtag simulator
Simtag simulator
"We zijn met Simtag begonnen omdat we merkten dat de bestaande oplossingen op de markt voor sommige mensen toch niet 100% voldeden", steekt Janos, de sales en event manager, van wal. "Bij ons kun je alles laten aanpassen volgens je eigen budget, we hebben een eigen atelier en vakmensen die steeds met nieuwe en innovatieve ideeën komen. Momenteel voeren we vooral marketing in het WTCR daar onze co-stichter Norbert Michelisz er actief is. Verscheidene piloten uit die serie zijn dan ook klant bij ons, maar ook professionele gamers kunnen hier terecht."

Simtag simulator
Simtag simulator
Toen Autosport.be binnenstapte, was er net een groep simracers het materiaal aan het uitproberen en zij waren alvast erg positief. Zelf mochten we vervolgens ook één van de simulatoren aan de tand voelen en het moet gezegd, we vonden geen enkel negatief punt. Het sturen, schakelen en remmen voelde allemaal heel realistisch aan. Het meest onder de indruk waren we overigens van het hydraulische remsysteem, waardoor je echt wel moet werken om een goede rondetijd neer te zetten. Wie meer info wil kan gerust eens een kijkje nemen op de website van Simtag.

Foto's: Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op woensdag 12 september 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons