van der Horst

Singapore: Gridstraf voor Vandoorne?

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Of Stoffel Vandoorne - na zijn motorpech tijdens de Grote Prijs van Italië - een gridstraf zal moeten ondergaan in Singapore aanstaand weekend is op dit moment nog niet duidelijk. McLaren wacht nog steeds op nieuws van partner Honda. Na de kwalificatie in Monza ondervond onze landgenoot problemen aan de aandrijfas, maar de Britse renstal had onvoldoende tijd om deze te vervangen en nam het een penalty voor een nagelnieuwe MGU-K. Indien zou blijken dat de Japanse constructeur slechts dat onderdeel hoeft te vervangen, dan ontsnapt onze compatriot aan een nieuwe bestraffing. Eerder liet Honda uitschijnen dat dit het geval is, maar een bevestiging is er alsnog niet.
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
“We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen straffen te vermijden die onze vooruitgang fnuiken”, aldus McLaren-team Eric Boullier in een persbericht. “We hopen dat na Stoffel's opgave in Monza we geen nieuwe motoronderdelen moeten gebruiken, maar dat moet nog officieel bevestigd worden.” Voor Vandoorne is het trouwens de eerste maal dat hij op de veeleisende stratencircuit van Singapore zal racen. Na wat mindere races is de West-Vlaming ervan overtuigd dat er vroeg of laat een goed resultaat uit de bus zal komen: “Ik hoop dat we in Singapore over gans het weekend het maximale uit ons pakket kunnen halen, en we de racedag op zondag positief kunnen afsluiten.”

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography


 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 11 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons