van der Horst

Singapore: “Racen op Europese tijd is een unieke ervaring” - Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dit weekend staat de vijftiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 op het programma. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt in een voorbeschouwing van zijn McLaren team vooruit naar zijn tweede wedstrijd onder de lichten van het stratencircuit van Marina Bay. “Vorig jaar racete ik voor het eerst in Singapore en genoot er echt van. In feite was het ginds - en in Maleisië - waar ik mijn beste resultaat tot nu toe heb behaald in de Formule 1: een zevende plaats.”, aldus de Rumbekenaar in het bericht.
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Vorige week werd aangekondigd dat Vandoorne volgend jaar niet zal uitkomen voor de renstal uit Woking. De toekomst van de West-Vlaming in de koningsklasse van de autosport is dus op dit moment nog onzeker. “Ook al kijk ik heel hard uit naar de toekomst sinds het werd bevestigd dat ik volgend seizoen niet voor McLaren zal racen, ik zal mij voor de volle 100 % geven tijdens de resterende races dit seizoen”, aldus de West-Vlaming. “Zowel het team als ikzelf zetten alles op alles om het beste resultaat mogelijk te behalen. We moeten roeien met de riemen die wij hebben, maar de strijd is verre van gestreden.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
‘Het is een circuit dat de sterktes van ons pakket zeker meer zal liggen dan elders dus ik hoop op een meer positief weekend waar we onze verbeterde snelheid kunnen laten zien en kunnen strijden tegen onze concurrentie”, liet Stoffel verder optekenen. “Racen in Singapore was een ongelooflijke ervaring vorig jaar en ik kijk er naar uit om het nogmaals te doen. Eén van de leukste dingen die er zijn aan deze race is dat we op Europese tijd zullen blijven. En dat is een heel unieke ervaring dat we nergens anders op de racekalender beleven. Laten we hopen dat we een positief weekend hebben voor de fans.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 12 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons