van der Horst

Singapore: Weinig beterschap voor Vandoorne bij vrije trainingen

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Op de omloop van Singapore die de McLaren beter ligt dan de snelle circuits van Spa en Monza, hoopte Stoffel Vandoorne (McLaren) progressie te maken maar in de vrije trainingen op vrijdag was daar nog niet veel van te merken. De eerste training sloot onze landgenoot af als hekkensluiter, in de “nachttraining” klokte hij wel de zestiende tijd voor de beide Toro Rosso en Williams bolides. Daniel Ricciardo (Red Bull) was de snelste in de eerste vrije sessie, Kimi Räikkönen (Ferrari) was primus in sessie 2.
  • St. Paul
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Met een Red Bull uitgerust met hyper-soft banden klokte Riciardo in de eerste sessie een tijd van 1:39.711, daarmee was hij nipt sneller dan zijn teamgenoot Max Verstappen. De Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen legden beslag op de posities drie en vier terwijl de top vijf afgesloten werd door de Renault van Nico Hülkenberg. Lewis Hamilton (Mercedes) kwam niet verder dan de zesde tijd en teamgenoot Valtteri Bottas moest zich tevreden stellen met de achtste tijd. Carlos Sainz plaatste zijn Renault tussen de beide zilverpijlen. Charles Leclerc (Sauber), die een contact met de vangrail niet kon vermijden en Romain Grosjean (Haas) sloten de top tien af. Stoffel Vandoorne (McLaren) kon maar 11 ronden afleggen en sloot de tabellen af, Fernando Alonso deed met een vertiende tijd beter.

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
In de tweede sessie, die onder kunstlicht werd verreden, was Kimi Räikkönen (Ferrari) de snelste en dit met een tijd van 1:38.699. Lewis Hamilton die voor het eerst op de dag hyper-soft banden liet monteren op zijn Mercedes pakte de tweede tijd in 1:38.710. De beide Red Bull’s bezetten ditmaal de plaatsen drie en vier met Verstappen voor Ricciardo. Bottas die niet veel in actie kwam sloot de sessie af met de vijfde tijd, Carlos Sainz zette de goede prestaties van Renault verder met een zesde plaats. Grosjean reed de zevende tijd voor een verrassend sterk presterende Fernando Alonso (McLaren). Vettel zette zijn Ferrari in de muur en mocht voortijdig inpakken, hij bleef steken op een negende stek. Nico Hülkenberg sloot de top tien af.

Foto's: Racing International Photography
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons