van der Horst

Singapore: Zege voor Hamilton - Vandoorne twaalfde

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft met zijn 69ste zege uit zijn F1-loopbaan een volgende stap gezet richting een vijfde titel. Met Sebastian Vettel pas op de derde plaats loopt de Brit weer tien punten uit. Het verschil is nu veertig punten, met weliswaar nog zes wedstrijden te rijden. Ook bij de constructeurs loopt Mercedes uit op Ferrari, met Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen vierde en vijfde. De Italianen hebben nu 37 punten minder dan de Duitsers. Max Verstappen was de enige die Hamilton enigszins kon volgen en werd als tweede afgevlagd. Ploegmakker Daniel Ricciardo werd zesde en zo eindigde de top zes bij de start na een wedstrijd met weinig animo in exact dezelfde volgorde.
Max Verstappen
Max Verstappen
Niet voor de eerste keer in de geschiedenis van de Singaporese Grote Prijs was er bij de start een ongeval. Sergio Perez zag zijn teamgenoot Esteban Ocon niet aan zijn buitenkant en reed de Fransman in de muur. Nog vlak vóór dat de Safety Car werd uitgeroepen kon Vettel zich op de rechte lijn voorbij Verstappen plaatsen en de tweede plaats overnemen. Een tiental ronden nadat het veld weer werd losgelaten, kwam Vettel als eerste van de toppers binnen. De Duitser reed weer naar buiten op ultrasofts, maar verloor veel tijd achter Sergio Perez. Nadat zowel Hamilton als Verstappen hun pitstop hadden afgewerkt, bevond Vettel zich dan ook achter beiden. Bovendien kozen zijn tegenstanders voor de softs. Nadat de teamgenoten van het trio, Bottas, Raikkonen en Ricciardo, ook hun pitstop hadden afgewerkt, was de stand hetzelfde als op de grid. Deze situatie zou ook niet meer veranderen, zeker nadat Vettel, als enige op ultrasofts, het tempo vooraan niet meer aankon. Net als in de kwalificatie waren fouten bij Ferrari koren om de molen voor Mercedes.

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Bijzonder knap zevende was Fernando Alonso die andermaal bewees wat hij in zijn mars heeft. De Spanjaard reed meer dan 2/3 van de race op ultrasofts waarbij hij een voorsprong opbouwde op intrinsiek snellere wagens zoals de Haas, de Force India en de Renault. De Spanjaard zou uiteindelijk als enige zonder topwagen in dezelfde ronde eindigen als de winnaar. Renault profiteerde van de fouten bij Haas en Force India en zag hun rijders achtste en tiende worden, met de Sauber van Charles Leclerc tussen hen in. Stoffel Vandoorne kan best tevreden zijn met zijn wedstrijd. Net als zijn teamgenoot won hij enkele plaatsen en reed zich naar een verdienstelijke twaalfde plaats, helaas niet genoeg voor punten. Eerder negatief was het optreden van Sergio Perez. Nadat hij in de eerste ronde reeds zijn teamgenoot eraf had gereden, verdedigde de Mexicaan halfweg de wedstrijd bijzonder agressief op Sergey Sirotkin, iets wat hem een drive through penalty zou opleveren.
 

Uitslag Grote Prijs van Singapore 2018

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1u51:11.611
2.Max VerstappenRed Bull-Renault+8.961
3.Sebastian VettelFerrari+39.945
4.Valtteri BottasMercedes+51.930
5.Kimi RaikkonenFerrari+53.001
6.Daniel RicciardoRed Bull-Renault+53.982
7.Fernando AlonsoMcLaren-Renault+1:43.011
8.Carlos Sainz Jr.Renault-1 ronde
9.Charles LeclercSauber-Ferrari-1 ronde
10.Nico HülkenbergRenault-1 ronde
11.Marcus EricssonSauber-Ferrari-1 ronde
12.Stoffel VandoorneMcLaren-Renault-1 ronde
13.Pierre GaslyToro Rosso-Honda-1 ronde
14.Lance StrollWilliams-Mercedes-1 ronde
15.Romains GrosjeanHaas-Ferrari-1 ronde
16.Sergio PerezForce India-Mercedes-1 ronde
17.Brendon HartleyToro Rosso-Honda-1 ronde
18.Kevin MagnussenHaas-Ferrari-2 ronden
19.Sergey SirotkinWilliams-Mercedes-2 ronden
 Esteban OconWilliams-MercedesOpgave

Foto's: Racing International Photography & Georges de Coster
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons