van der Horst

Skoda Fabia S2000 voor Freddy Loix en Johan Gitsels

Loix-Gitsels - Skoda Fabia S2000
Loix-Gitsels - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix zal samen met Johan Gitsels zijn Belgische titel verdedigen met een Skoda Fabia S2000. De oppositie is gewaarschuwd, want Loix kent de Skoda als zijn binnenzak. Tijdens de voorbije jaren heeft ‘Fast Freddy’ veel getest voor Skoda Motorsport en de kennis van de wagen en de mensen van Skoda Motorsport speelt uiteraard in zijn voordeel.
  • LTF
“De Skoda is niet op alle parcours de snelste wagen, maar een kampioenschap win je op regelmaat en daar zit de betrouwbaarheid van de wagen ook voor iets tussen”, aldus Loix. En met drie zeges in Ieper en een in de Condroz kan hij op dat gebied wel wat adelbrieven voorleggen. Het is afwachten hoe sterk de concurrentie voor de dag zal komen, maar wetende dat een WRC maar halve punten pakt spreekt uiteraard ook in zijn voordeel.

Johan Gitsels vergezelde Freddy Loix in 2013 enkele keren tijdens testen met de ŠKODA Fabia S2000 en is naar eigen zeggen onder de indruk van de kracht en de souplesse van de Fabia.

“te vergelijken met een oudere WRC of Porsche waarmee ik met Snijers de East Belgian won. Hij leunt ook dicht aan bij de MINI. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in Freddy die een karrenvracht aan ervaring heeft met deze wagen. We zijn Skoda België dan ook dankbaar voor het vertrouwen. De kracht van een constructeur in je rug geeft een fantastisch gevoel.  

In 2010 nam Freddy Loix voor het eerst plaats achter het stuur van de ŠKODA Fabia S2000. Hij werkte een programma af met enkele Belgische rally’s alsook enkele wedstrijden van het toenmalige IRC-kampioenschap. Loix won drie IRC-rally’s (Barum, Ieper, Madeira) en won ook de Condroz rally. In 2011 werd hij tweede in de Mont Carlo en voor de tweede maal met de Skoda in Ieper. In 2012 en 2013 deed hij vooral testwerk voor ŠKODA Motorsport en won voor de achtste maal in Ieper en dat driemaal achter het stuur van een Skoda Fabia.

Ook Vincent Struye, PR van Skoda België is verheugd over de samenwerking met dit nieuwe koppel.
“Wij kunnen ons geen betere ambassadeur voorstellen om de huidige ŠKODA Fabia in zijn laatste levensjaar te promoten. Eind 2014 wordt de nieuwe Fabia voorgesteld. Het wordt ook een intense samenwerking want Freddy Loix en Johan Gitsels willen samen met ŠKODA de titel winnen. Het is trouwens voor het eerst dat ŠKODA België een volledig BK rally zal afwerken.”

Op 22 februari komen Freddy Loix en Johan Gitsels aan de aftrap van de Haspengouw rally, de openingswedstrijd van het BK rally.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op dinsdag 4 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons