van der Horst

Skoda, Loix & Gitsels in zee met BMA Autosport

Loix-Gitsels - Skoda Fabia S2000
Loix-Gitsels - Skoda Fabia S2000
In de aanloop naar de Rally van Haspengouw raakte bekend dat de ŠKODA Fabia S2000 waarmee Freddy Loix en Johan Gitsels aanstaande zaterdag aan de start komen de voorbije weken werd klaargestoomd in de ateliers van BMA-Autosport van Bernard Munster.
  • Hamofa Performance
“Het is de eerste keer dat BMA-Autosport voor een invoerder mag werken en dat is een ongelofelijke eer” glimlacht Bernard Munster. “Dat wil zeggen dat het vertrouwen in ons groot is en is tegelijk een bevestiging van het goede werk dat mijn team en ikzelf al jaren leveren. Het doel van ŠKODA en Freddy is de titel”.

Johan Gitsels is trouwens geen onbekende voor Bernard Munster gezien de Porsche, waarmee hij onderweg was met Patrick Snijers ook uit de ateliers van BMW-Autosport kwam.

Ook voor Johan Gitsels wordt het aanpassen gezien Freddy Loix een gans ander systeem  toepast dan Patrick Snijers. “Bij Patrick gaf ik de scherpte van de bocht aan daar waar Freddy me vraagt om de snelheid aan te geven in combinatie met de scherpte van de bocht. Freddy relateert een bocht of situatie aan de snelheid daar waar Patrick abstractie neemt van die snelheid en eerder gaat kijken hoe die bocht er bij ligt en hoe hij die bocht kan nemen. Beide systemen werken maar zijn elkaars tegenpolen. Ik heb wel het voordeel dat ik vorig jaar al naast Freddy zat tijdens tests dus weet hoe hij situaties inschat en wat hij van mij verwacht.”

Foto: Škoda BelgiumDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op maandag 17 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons