van der Horst

Slalom Arendonk: Nabeschouwing VAS

Het werd een koude Slalom van Arendonk, ondanks de datum van half april. Tenslotte kwamen er 41 rijders af op deze openingsmanche en de toppers gaven al een voorsmaakje van hoe het kampioenschap er zou kunnen uitzien.
Het werd al snel duidelijk voor de zegekandidaten dat Dominique Van Kerckhove en zijn VW Polo, ondertussen met typeaanduiding “HFC”, een harde noot zou worden om te kraken. Van Kerckhove ging er in een ijskoude eerste reeks gelijk tegenaan met een tijd van 1’58”800, goed twee seconden sneller dan achtervolger Dirk Smets in de Mini Alora met 2’00”271. De aanvankelijke tijd, gezet door Van Kerckhove, zou achteraf al onhaalbaar blijken voor de tegenstand! Maar er was meer... Smets en vooral Jelrik Suffeleers, met de lichtere en verbeterde versie van de Suzuki Capuccino, doken in de 1’58” tijdenvork maar Suffeleers bleef steken op 1’58”873. Jos Bronckart kwam met de Renault Clio JBR en 1’58”980 nog even in de buurt tijdens de derde reeks maar tegen dan had Van Kerckhove de geluidsmuur al doorbroken en zette een 1’55”634 op de tabellen.

Daarmee was de zaak definitief geregeld. Van Kerckhove zette een indrukwekkende prestatie neer met drie besttijden en driemaal een perfecte foutloze run. De concurrentie weet waar ze aan toe zijn!

Dominique Van Kerckhove, winnaar Slalom van Arendonk
“We bouwen dit seizoen een testjaar in. We gaan allerlei zaken proberen, testen en vergelijken met hoe de anderen het doen. In principe rijden we alle slaloms maar ik mik daarom niet per sé naar het kampioenschap. We zullen zien waar we eindigen. Het belangrijkste is dat we gespaard blijven van tegenslag of breuk.”

Kris Peeters, voorzitter PAK Antwerpen, organisatie
“Het jaar op gang trekken heeft zijn voordelen en zijn nadelen! We grijpen net naast het goede weer dat er volgende week aankomt. Het is uitzonderlijk koud en dat is ook de reden dat we slechts drie reeksen rijden. Anders konden we de baanposten geen pauze aanbieden tussen reeks twee en drie en dat konden we met dit koude en winderige weer de mensen niet aandoen. Een dikke merci trouwens voor al die mensen die hier deze morgen temperaturen van rond het vriespunt tegenkwamen maar toch heel de dag op post waren. Het weer is er ook de reden toe dat er vandaag bijna geen publiek is. Maar er waren 41 deelnemers en dat zijn er toch 10 meer dan vorig jaar. Het betekent dat we uit de kosten komen omdat slalom, vergeleken met bijvoorbeeld een sprint, toch iets goedkoper uitkomt qua verzekeringen en kosten. Tevreden dus en we kunnen uitkijken naar de volgende editie.”

Persbericht VASSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 16 april 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons