van der Horst

Slalom Kinrooi: voorbeschouwing van de organisatoren

Als de bladeren van de bomen beginnen te kleuren en de herfst wordt ingezet, was dat meestal de tijd van het jaar dat kampioenschappen stilaan werden afgesloten. Vooral dan in Kinrooi, waar de discipline slalom, een categorie in de regionale autosport die zijn hoogdagen in de zomer kent, al enkele jaren het seizoen mocht sluiten. Maar dat was “vroeger”, dit jaar is dat even anders.
  • Powercars
Voor de geïnteresseerde deelnemers wordt de wedstrijd in Kinrooi de laatste kans om te proeven van het parcours zoals het er nu bij ligt. Volgend seizoen wordt er, omwille van uitbreidingen van de Houthandel Vanhove, een nieuwe omloop voorzien. Dat liet de organisatie, die zeer verheugd is de wedstrijd te kunnen inrichten, ons alvast weten. In de voorafgaande jaren hadden de organisatoren geluk met het weer in deze tijd van het jaar. We kenden immers de warmste nazomers sinds mensenheugenis. Of dat deze herfst weer zo zal verlopen is maar de vraag.

En dan zijn er de gevolgen van de corona-crisis. Vorig seizoen lag de slalom, onder de quarantaine maatregelen, helemaal stil. Ook dit seizoen kozen vele organisatoren eieren voor hun geld. We zagen daarom binnen de VAS, nog maar één andere slalom dit seizoen. Dat was de Haspengouwslalom in Landen, op 11 juli, en dat werd een zege van Jos Bronckart en zijn krachtige Renault Clio. De gevolgen zijn wel ingrijpend voor het regionale slalomkampioenschap.

De organisatie, Nationale Renstal Trommelke, is hierin zeer duidelijk op hun inschrijvingspagina. De Slalom van Kinrooi wordt de tweede slalom van het seizoen en als er geen derde slalom onder VAS wordt ingericht, dan is er... geen kampioenschap. Hoe dan ook, op de deelnemerslijst zien we toch dat de hoofd- rolspelers binnen het slalomgebeuren richting Kinrooi trekken. Dirk Smets, Jos Bronckart, Frederik De Clercq, Dominique Van Kerckhove, Bernard Wilmet en nog vele anderen... Blijft nog de vraag of alsnog enkele Nederlandse adepten over de 600 meter verder gelegen landsgrens zullen komen. Opmerkelijk is ook dat niet alleen de landsgrens maar ook de taalgrens meer dan gewoonlijk overschreden wordt. Momenteel prijken niet minder dan 12 deelnemers op de inschrijvingslijst. Onnodig te vermelden dat de jaarlijkse tweetalige ontvangst door het organisatie-comité hiervan aan de basis ligt.

Maar voorlopig geen eindstrijd dus, al zijn we er zeker van dat ook deze keer de Slalom van Kinrooi zijn leuke, gezellige eigen zelve zal blijven. De afspraak staat genoteerd op zondag 3 oktober, op de Industriezone Leuerbroek in Kinrooi. Aan het wedstrijdcentrum in en om de gebouwen van Houthandel Vanhove kan men naast info over het wedstrijdverloop, ook de nodige hapjes en drankjes verkrijgen (probeert u vooral de zeer lekkere eigengemaakte hamburgers!). De toegang is uiteraard gratis. Deelnemers en toeschouwers worden gevraagd zich te voegen naar de geldende Covid maatregelen. Het parcours is te bereiken door in Maaseik de N762 (Weertersteenweg) te nemen richting Kinrooi. Kort voor centrum Kinrooi dan links afslaan naar Industrieterrein Leuerbroek, en dan rechts aanhouden.

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 28 september 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons