van der Horst

Slalom Kuurne: De traditie wordt in ere gehouden

Autoclub Hemicuda blijft bij haar traditie om de Slalom van Kuurne te houden op Paasmaandag. Opnieuw leggen zij hun parcours uit aan het bedrijvenpark Kortrijk-Noord en verwachten ze de toppers van het regionale slalomwereldje.
In Arendonk beten de slalommers er vorige week de kop af en de eerste krachtsverhoudingen zijn dus gekend. Met Kuurne zijn we al toe aan de tweede slalom terwijl er een drukke slalommaand aankomt in mei. Dat betekent dat wie ambities heeft binnen het kampioenschap er goed aan doet om meteen de bakens uit te zetten!

In tegenstelling tot de geruchten die de ronde deden, verandert er weinig aan het parcours van 1500 meter, dat opnieuw langsheen de Noordlaan loopt, terwijl de parallelweg net als vorig jaar dienst doet als wagenpark. “Omdat er nu verkeerslichten zijn geplaatst op een intersectie van het parcours, zal er een kleine wijziging zijn aan de startzone”, liet Hemicuda voorzitter Jan Verschaeve ons weten.

“Enkele poorten worden verplaatst maar voor de rest is er niets aan de hand.”

De inschrijvingen zijn nog in volle gang voor deze 6de editie van de Slalom van Kuurne en sluiten pas af op 19 april. Laat u dus niet misleiden door de 33 deelnemers die op de voorlopige lijst staan. “Er zijn er vandaag nog meerdere binnengelopen en ik verwacht dat ze nog zullen volgen in de loop van de week”, aldus Jan.

Het zenuwcentrum van de wedstrijd is opnieuw gevestigd in de gebouwen van EMKA, langs de Noordlaan, in Kuurne. Opgelet deelnemers, lees het bijzonder wedstrijdreglement want de toegang tot het rijderspark kan alleen via de Izegemstraat en de Industrielaan!

Persbericht VASSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 16 april 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons