van der Horst

Slalom Zonhoven: Nabeschouwing van de organisatoren

Na Kuurne en Arendonk was het al de derde wedstrijd op de VAS kalender in het regionaal slalom kampioenschap. Net zoals verleden jaar werd het een snelle race maar ... waar een jaar geleden het puffen was geblazen op het Industrieterrein De Waerde, werd het nu een koude en vooral natte bedoening in Zonhoven.
Een mooie startlijst van 47 deelnemers werd opgetekend. Primordiaal werd de keuze van het juiste rubber. De eerste reeks werd nog in droge omstandigheden verreden en het werd al snel duidelijk dat we opnieuw afstevenden op een duel tussen de VW Polo HFC van Dominique Van Kerkhove en de Suzuki Cappucino van Jelrik Suffeleers. Van Kerkhove moest ditmaal wel aan de bak want Suffeleers zette als eerste enkele scherpe tijden neer en dan leek de regen even alles in de war te gaan sturen. De foutenlast was hoog voor iedereen, ook voor Van Kerckhove, die in de regen poortjes raakte. Maar in de laatste reeks kreeg Suffeleers het iets moeilijker met de achterwiel aangedreven Cappuccino. Toen de baan in de vierde reeks opnieuw opdroogde drukte Van Kerckhove door en zijn 1:31.176 viel niet meer bij te halen. Jelrik Suffeleers en Bernard Wilmet mochten het podium vervolledigen. Dirk Smets viel met de Mini Alora net naast het podium.

Dominique Van Kerckhove, winnaar Slalom van Zonhoven “Er werden vandaag onnoemelijk veel paaltjes stuk gereden. Niemand bleef gespaard. Ook in de regen tikte ik enkele paaltjes aan. Het ritme zit er wel goed in en het kampioenschap zal zonder meer een strijd gaan worden tussen Jelrik en mij”

Jelrik Suffeleers, 2de Slalom van Zonhoven “Alweer een tweede plaats. Ik was in de laatste reeks even op twee wielen gegaan waardoor ik uit mijn ritme kwam. Maar er was echt geen houden aan de snelle passages van Dominique Van Kerkhoven. Misschien moet ik toch maar een hydraulische handrem gaan monteren om nog vlotter rond de keerpunten te gaan. Drie maal op rij een tweede plaats, wel, dan weet je dat het nog lang is richting de finale!” 

Persbericht VASSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 7 mei 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons