van der Horst

Slechts 20 wagens op de inschrijvingslijst voor het FIA F2

FIA Formula 2 2018
FIA Formula 2 2018
De FIA heeft de namen vrij gegeven van de teams die dit jaar deelnemen aan het FIA Formula 2 kampioenschap. Op die lijst prijken de namen van slechts 10 teams, twee minder dus dan oorspronkelijk verwacht werd, wat maakt dat er dit seizoen slechts 20 wagens aan de start zullen verschijnen van de races.
Eind vorig jaar publiceerde de FIA al een voorlopige lijst van de teams die zich ingeschreven hadden voor het F2 seizoen 2018 met daarop 12 namen. Op de huidige definitieve lijst ontbreken nu Racing Engineering en Fortec Motorsport.

Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato - Racing Engineering
Racing Engineering dat vorig jaar achtste eindigde bij de teams heeft besloten om niet langer deel te nemen aan de F2 en richt zijn pijlen nu op de ELMS. Fortec Motorsport was niet actief in de F2 maar diende wel een aanvraag tot deelneming in, een aanvraag die het later weer introk. Er blijven dus uiteindelijk maar 10 teams over op de inschrijvingslijst met Prema Racing, Russian Time, ART GP, DAMS, MP Motorsport, Arden International, Carlin, Campos Racing, Trident en Charouz Racing Systems.

Foto's: FIA F2 & Racing International Photography
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op donderdag 8 februari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons