van der Horst

Slechts één ovaal meer op Euro NASCAR kalender 2017

Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Raceway Venray
Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Raceway Venray
De NASCAR Whelen Euro Series maakte vandaag zijn kalender voor komend seizoen wereldkundig. Opvallend is dat het kampioenschap volgend jaar nog slechts één ovaal bezoekt, de andere meetings op de nog steeds zes evenementen tellende kalender worden allemaal verreden op zogenaamde road courses, gewone circuits waaronder ook Circuit Zolder dat wederom het toneel vormt voor de seizoensfinale. Ook opvallend is dat maar liefst een derde van de circuits verschilt ten opzichte van de kalender van vorig jaar.
Nieuwkomers op het programma zijn zoals eerder bekendgeraakt de circuits van Hockenheim en ook de Noord-Italiaanse Autodromo di Franciacorta. De naam van dat laatste circuit is opvallend, temeer het de derde verschillende Italiaanse omloop is die de Europese NASCAR bezoekt in evenveel seizoen en menig toeschouwer de actie op de piste in Adria zeker kon smaken dit jaar - in tegenstelling tot de eerder flauwe vertoningen op de Autodromo dell'Umbria in Perugia. Daarentegen gaf de organisatie al enige tijd aan te willen werken aan een sterk partnership met één circuit in bepaalde Europese landen om die omloop vervolgens uit te bouwen tot de "home of NASCAR" in het desbetreffende land, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de samenwerking die het kampioenschap heeft met Circuit Zolder.

Ongewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen, is het opzet van elke meeting: vier wedstrijden waarbij zowel de Elite 1-rijders als de Elite 2-piloten elk twee heats afwerken. Ook de seizoensopener vindt wederom plaats op het circuit van Valencia, terwijl Circuit Zolder wederom de finale mag verzorgen. Tijdens die finale, alsook de voorafgaande meeting in Italië, zullen opnieuw dubbele punten te verdienen zijn. Venray, het enige ovaal op de kalender, verhuist dan weer naar midden juli, veertien dagen na de meeting op de Hockenheimring, en vormt zo het sluitstuk van het reguliere seizoen; de laatste wedstrijd waar geen dubbele punten te scoren vallen.

Kalender NASCAR Whelen Euro Series 2017

8-9 april: Valencia
10-11 juni: Brands Hatch
1-2 juli: Hockenheimring
15-16 juli: Raceway Venray
16-17 september: Franciacorta
14-15 oktober: Circuit Zolder

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 29 november 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons