van der Horst

Slovakia Ring: Alessi/Keilwitz (Callaway Corvette) scoren vijfde seizoenszege

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Diego Alessi en Daniel Keilwitz hebben de honderdste ADAC GT Masters race op hun naam geschreven. De Callaway Corvette van de Duits-Italiaanse combinatie startte vanaf P10 maar kon dankzij een ware knalstart nog voor de eerste bocht de leiding over nemen, iets wat door velen voor onmogelijk werd gehouden en dus voor wat verbazing zorgde. Alessi en Keilwitz keken vervolgens niet meer achterom en reden zonder enig probleem naar hun vijfde zege van het seizoen, wat de puntenloze veertiende plaats van gisteren dan ook meteen doet vergeten. Tweede werd de Prosperia Abt Racing Audi van Christopher Mies en René Rast, de Audi fabrieksrijders strandde uiteindelijk op amper +1.747s van de winnaars en had eigenlijk kunnen winnen ware het niet dat een probleem tijdens de pitstop voor een oponthoud van 6 seconden zorgde.
Start Race 2
Start Race 2
Maximilian Buhk en Maximilian Götz overschreden in hun HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 de finishlijn als derde (+6.431s). Na als vijfde te zijn gestart en kort van de leiding geproefd te hebben in de openingsronde, moesten de naamgenoten uiteindelijk vrede nemen met de punten van derde podiumplaats aangezien de Audi van Mies en Rast gewoonweg te snel was vandaag. De polesittende Prosperia Abt Racing Audi van Winkelhock/Jöns tikte aan als vijfde, voor de derde Abt Audi van Frey/Haase, maar achter de Schübert BMW Z4 GT3 van Jorg Müller en Max Sandritter. Simon Knap en Jeroen Den Boer kwamen na hun overtuigende zege van gisteren vandaag niet verder dan de achtste plek, vooral bij de start verloor hun DB Motorsport BMW veel terrein.

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra #27
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra #27
In de stand voor het kampioenschap nemen Diego Alessi en Daniel Keilwitz nu ook de leiding over met 14 punten voorsprong op de heren Buhk en Götz. In theorie komen er met enkel de twee races te Hockenheim op het programma nog 11 rijders in aanmerking voor de titel.

Uitslag Race 2 Slovakia Ring:

01. Diego Alessi/Daniel Keilwitz (Corvette Z06.R GT3), 27 ronden
02. Christopher Mies/René Rast (Audi R8 LMS ultra), +1.747s
03. Maximilian Götz/Maximilian Buhk (Mercedes-Benz SLS AMG), +6.431s
04. Max Sandritter/Jörg Müller (BMW Z4 GT3), +9.852s
05. Christer Jöns/Markus Winkelhock (Audi R8 LMS ultra), +11.741s
06. Rahel Frey/Christopher Haase (Audi R8 LMS ultra), +16.723s

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 15 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons