van der Horst

Slovakia Ring: Knap/den Boer schenken DB Motorsport de zege in verregende race

Knap/den Boer - DB Motorsport BMW Z4
Knap/den Boer - DB Motorsport BMW Z4
Hevige regen verstoorde het verloop van de vrije training en de race, waardoor er werd besloten om achter de safety car te starten. De Lambda Ford GT kon aanvankelijk de leiding van de wedstrijd behouden maar na zeven ronden moest Kechele zwichten onder de druk van Simon Knap. Eens dat de DB Motorsport BMW de leiding had overgenomen kon niemand het Nederlandse duo nog bedreigen en Knap en den Boer wonnen de eerste race met meer dan 15 seconden voorsprong op de Audi van Jöns en Winkelhock.
  • Dreamdrive
Drie ronden lang bleef de safety car op de baan alvorens het veld los te laten. Kechele nam na de start het peloton op sleeptouw maar kwam al snel onder druk te staan van de BMW van Knap. De wagen van DB Motorsport voelde zich duidelijk in zijn sas in de verregende omstandigheden en al snel nam Knap de leiding over van de Ford. Ook na de pitstop bleef de BMW domineren en ook al werd het overwicht wat kleiner naargelang de baan opdroogde, toch kon niemand de Nederlandse BMW nog bedreigen. De Ford zakte na de pitstop wat weg maar kreeg een tijdstraf aangesmeerd voor een overtreding bij de pitstop en zou uiteindelijk als veertiende geklasseerd worden.
 
Tonino powered by Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R
Tonino powered by Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R
Achter de BMW werd er voor de tweede plaats gestreden tussen Winkelhock (Audi) en Buhk (Mercedes), de Audi nam geleidelijk het voortouw en in de laatste bocht verloor Buhk de derde plaats nog aan de BMW van Baumann. Vijfde werd de Audi van Mies en Rast en de Herberth Motorsport Porsche van Ragginger en Renauer pakte de zesde plaats, voldoende echter om Renauer naar de leiding van het kampioenschap te brengen. Alessi en Keilwitz die tot voor deze race de aan de leiding van het kampioenschap stonden kenden een rotdag, na een mislukte kwalificatie moesten zij als laatste starten en verder dan een vijftiende plaats aan de meet kwamen zij niet.

Uitslag race 1

1. Simon Knap/Jeroen den Boer (DB Motorsport BMW Z4) 25 ronden
2. Christer Jöns/Markus Winkelhock (Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra) +9.274
3. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert BMW Z4) +14.552
4. Maximilian Götz/Maximilian Buhk (Polarweiss Racing Mercedes-Benz SLS AMG) +14.578
5. Christopher Mies/René Rast (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra) +23.412
6. Robert Renauer/Martin Ragginger (Tonino powered by Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R) +28.523

Foto's: ADAC GT PressDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 14 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons