van der Horst

Slovakia Ring: Hoofdrace: Dubbel voor BMW – Ide derde

Baumann/Jager - Team Schubert BMW Z4
Baumann/Jager - Team Schubert BMW Z4
De start van de hoofdrace verliep opnieuw chaotisch. Ramos, vertrokken vanop de pole, kwam slecht weg waardoor er verschillende wagens naast elkaar door de eerste bocht gingen. Ide kreeg een tik, week van zijn lijn af waarna verschillende wagens op elkaar inreden. Toen het stof optrok bleven drie wagens in de grindbak achter. Nico Verdonck kon de leiding nemen en vocht een mooi duel uit met Caca Bueno. Na de pitstop werd de HTP Mercedes echter voorbijgegaan door de Team Brasil BMW en de Team Schubert BMW waarna Sergio Jimenez en Dominik Baumann een duel op het scherp van de snee uitvochten dat in de voorlaatste ronde beslecht werd in het voordeel van de Duitser. René Rast ging in de laatste ronde nog voorbij de HTP Mercedes van Götz en pakte alzo de derde plaats.
  • G&A Motors Motorsport
4d9186d4fa5510ea4623696a1e80a7d429a11b52.jpg
Bij de crash in de eerste bocht werden de Lamborghini van Proczyk, de WRT Audi van Hamprecht en de Team Brasil BMW van Stumpf definitief uitgeschakeld. Even verder ging Mayr-Melnhof van de baan met een verkreukelde Phoenix Audi als gevolg. Verschillende wagens liepen schade op in de startchaos waaronder de WRT Audi van Ramos/Vanthoor, Ramos verloor verscheidene plaatsen in de
Vanthoor/Ramos - WRT Audi R8 LMS ultra
Vanthoor/Ramos - WRT Audi R8 LMS ultra
eerste ronde en na de pitstop ging Vanthoor nog van de baan waardoor hij een extra pitstop moest maken om zijn radiator vrij te maken. Meer dan de elfde plaats zat er voor de winnaars van de kwalificatierace niet in. Ide die na een contact met Bueno dwars ging verloor ook heel wat plaatsen maar de WRT Audi #2 klom geleidelijk op in het klassement en in de laatste ronde kon Rast nog de laatste podiumplaats afsnoepen van de Mercedes van Götz.


Verdonck voor Bueno
Verdonck voor Bueno
Nico Verdonck kwam ongeschonden uit de startchaos en nam de leiding van de race met de BMW van Bueno in zijn slipstream. De Braziliaan probeerde alles om de Mercedes voorbij te gaan maar Verdonck hiel stand. Bij de pitstop nam Götz het stuur over van de Belg en behield de leiding voor Jiminez die twee ronden Bueno afloste aan het stuur van de Team Brasil BMW. Götz beging daarna echter een fout in de laatste bocht en daarvan profiteerde Jiminez om de koppositie over te nemen. Wat later moest de HTP Mercedes rijder ook nog de Team Schubert BMW van een sterk oprukkende Baumann voorbij laten. Het einde van de race leverde een spannend duel op tussen de beide BMW’s, maar op twee ronden voor de finish ging Baumann eensklaps langszij de gele BMW en schonk samen met Jäger Team Schubert zijn eerste zege in de Blancpain Sprint Series.

Basseng/Latif - Phoenix Racing Audi R8 LMS ultra
Basseng/Latif - Phoenix Racing Audi R8 LMS ultra
In de laatste ronden kon een sterk teruggekeerde René Rast aansluiting vinden bij de HTP Mercedes van Götz en in de ultieme ronde slaagde hij er nog in om de Mercedes te passeren en alzo de laatste podiumplaats binnen te halen. Met de vierde plaats kan Götz echter zijn voorsprong in het kampioenschap nog vergroten temeer daar zijn grootste rivaal in de puntenstand, de Nederlander Jeroen Bleekemolen, geen punten scoorde. HTP Mercedes zag zijn drie wagens in de top zes eindigen, achter Verdonck/Götz volgden immers Wolf/Stolz en Dusseldorp/Afanasiev. Wolf/Stolz wonnen bovendien in de Silver Cup, Alessandro Latif en Marc Basseng schonken Phoenix Audi de zege in de Pro-Am klasse en eindigden zevende algemeen.

BSS; Slovakia Ring: Uitslag hoofdrace:

01. Baumann/Jager (Team Schubert BMW Z4) 1u00:03.713
02. Bueno/Jimenez (Team Brasil BMW Z4) +1.557
03. Rast/Ide (WRT Audi R8 LMS) +14.215
04. Verdonck/Götz (HTP Motorsport Mercedes SLS) +16.529
05. Wolf/Stolz (HTP Motorsport Mercedes SLS) +30.169
06. Dusseldorp/Afanasiev (HTP Motorsport Mercedes SLS) +32.770
07. Basseng/Latif (Phoenix Racing Audi R8 LMS ultra) +34.364
08. Pentus/van der Drift (Bhaitech McLaren MP4-12C) +35.219
09. Lisowski/Abril (WRT Audi R8 LMS ultra) +1:05.874
10. Toril/Ebrahim (Fortec Mercedes SLS) +1:11.132
11. Vanthoor/Ramos (WRT Audi R8 LMS ultra) +1:43.270
12. Landmann/Halek (Grasser Lamborghini) op 1 ronde
13. Colombo/Fumanelli (ROAL Motorsport BMW Z4) op 2 ronden

Foto's: Blancpain Sprint SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op zondag 24 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons