van der Horst

Slovakia Ring: Vanthoor/Ramos winnen spannende kwalificatierace (+ Video)

Vanthoor/Ramos - WRT Audi
Vanthoor/Ramos - WRT Audi
Laurens Vanthoor en Cesar Ramos hebben in de kwalificatirace de overwinning behaald met hun Audi R8 LMS ultra van het Belgian Audi Club Team WRT. De race kende een turbulent verloop en diende tweemaal onderbroken te worden met een code rood. Nog voor de eerste ronde er op zat ging de Lamborghini van Tomas Enge zwaar van de baan, de wagen maakte enkele koprols om uiteindelijk op de vangrail tot stilstand te komen. Een hevige regenbui zorgde op 30 minuten van het einde voor een tweede neutralisatie van de race. Enzo Ide maakte eveneens kans op de zege maar een slipper op het einde van de race vergooide alle kansen op een podiumplaats voor de WRT Audi #2. De tweede plaats ging uiteindelijk naar de Grasser Lamborghini van Bleekemolen/Proczyk terwijl Nico Verdonck zijn eerste race in de Blancpain Sprint Series op de derde plaats afsloot.
Tomas Enge - Reiter Lamborghini
Tomas Enge - Reiter Lamborghini
De race was nog maar net van start gegaan wanneer de HTP Motorsport  Mercedes van Dusseldorp en de Reiter Lamborghini van Enge met elkaar in contact komen met een enorme klapper voor de Italiaanse bolide als gevolg. De Lamborghini werd de lucht ingeslingerd ging, enkele malen over kop en belandde op de vangrails. De race werd onmiddellijk stil gelegd om de piste te kunnen vrij maken en om de vangrails te herstellen. Ondertussen was het beginnen regenen en de herstart werd gegeven op een natte piste. Bleekemolen nam de leiding maar werd al snel voorbij gegaan door de WRT Audi van René Rast, waarna de Nederlander nog twee plaatsen verloor aan Winkelhock (Phoenix Audi) en Vanthoor (WRT Audi).

Verdonck/Götz - HTP Motorsport Mercedes
Verdonck/Götz - HTP Motorsport Mercedes
De race leek in haar plooi gevallen wanneer een hevige stortbij op 30 minuten van het einde van de wedstrijd de piste onder water zette. De zichtbaarheid voor de rijders was zo goed als nihil en er werd besloten om de race voor een tweede maal stil te leggen. Winkelhock nam na de herstart de leiding maar de Duitser moest nog pitten en verloor daarbij heel wat plaatsen, hij zou uiteindelijk als vijftiende finishen. Enzo Ide nam na de stop van Winkelhock de leiding over en leek op weg naar de zege, maar de Belg verloor de controle over zijn bolide en liet alzo de overwinning aan de Audi van Ramos en Vanthoor.  Ide/Rast zouden nog als negende over de streep komen. Bleekemolen/Proczyk behaalden opnieuw een mooi resultaat zij werden tweede. Ook Nico Verdonck kan tevreden zijn over zijn debuut in de Blancpain Sprint Series, hij werd samen met Götz derde.

Colombo/Fumanelli - ROAL Motorsport BMW Z4
Colombo/Fumanelli - ROAL Motorsport BMW Z4
In de laatste ronde probeerde Vincent Abril (WRT Audi) nog de derde plaats van Verdonck af te snoepen maar de Franse rijder ging naast de baan en viel terug naar de zesde positie. Hij verspeelde alzo ook de zege in de Silver Cup die nu ging naar de ROAL Motorsport BMW van Stefano Colombo en David Fumanelli, die vijfde algemeen werden. De vierde plaats was voor de Team Brasil BMW Z4 van Stumpf/Brito Filho, de tweede wagen van het team met Bueno en Jimenez klasseerde zich als zevende en ging de Phoenix Audi van Basseng/Latif, de WRT Audi van Ide/Rast en de ROAL Motorsport BMW van Zanardi vooraf.Foto's: Decancq/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op zaterdag 23 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons