van der Horst

Slovakia Ring: Comtoyou-duo Berthon-Coronel topt tweede oefensessie

Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing maakt voorlopig het mooie weer op de Slovakia Ring. Het team van Jean-Michel Baert domineerde de tweede oefensessie met Nathanaël Berthon en Tom Coronel op plaatsen één en twee. Jean-Karl Vernay (Team Mulsanne) stuurde zijn Alfa naar de derde tijd voor het Münnich Motorsport Honda-duo Esteban Guerrieri-Nestor Girolami. Santiago Urrutia toonde zich met een zesde tijd de snelste Lynk&Co-rijder. Hyundai hinkt tot dusver wat achterop, merksnelste Luca Engstler kon niet beter dan P9.
Norbert Michelisz topte aanvankelijk de 30 minuten durende sessie. Hyundai kampte in de eerste sector van de technische omloop evenwel collectief met de balance van de i30 N TCR; dat vertaalde zich voor zowel de regerende kampioen als zijn teammaats Tarquini, Catsburg en Engstler in een bezoek aan de grintbak.

Hoewel 40 kilogram zwaarder dan op de Nordschleife, hebben de Audi's het naar hun zin op de Slovakia Ring. Tom Coronel verbeterde Michelisz' chrono met 0.540" en dik tien minuten voor het einde van de sessie nestelde DHL-teamgenoot Berthon zich op P1, de Fransman ging op zijn beurt 0.412" sneller dan de Vliegende Hollander die tweedesnelste bleef.

Honda, dat hier door de gewichtshandicap van de Lynk&Co's punten op de blauwe falanx moet zien terug te pakken, was op de afspraak met Guerrieri en Girolami op resp. P4 en P5, achter de Alfa Romeo van Jean-Karl Vernay. Lynk&Co stond dan wel zo'n 8/10den bij Berthon in het krijt, maar volgde met Urrutia en Muller op amper één tiende bij de Honda's.  Puntenleider Yann Ehrlacher bleef steken op P13, net achter Gilles Magnus, onze landgenoot prijkte in FP1 wel op de derde plaats. 

Luca Filippi reed zich in de kijker met een slipper en Mikel Azcona zorgde vijf minuten voor afsluiten voor code rood nadat hij met zijn Cupra op de baan was stilgevallen.

Die zelfde Azcona had in de eerste oefensessie de snelste chrono gelukt. De Spaanse toerwagenbelofte ging toen een trio Comtoyou-rijders (Audi) vooraf, aangevoerd door Tom Coronel, voor Gilles Magnus en Nathanaël Berthon. Volgde JK Vernay die het Honda-trio Girolami-Guerrieri-Tassi voorbleef.
Thed Björk bracht veel tijd door in de pits met een stukke aandrijfas. Gabriele Tarquini kleurde toen ook al buiten de lijnen en beschadigde daarbij zijn BRC Hyundai.  De sessie werd twaalf minuten voor het afvlaggen tijdelijk met code rood gestopt nadat Gabor Kismarty-Lechner zijn Zengo Cupra in de bandenmuur had geplant.

Deze namiddag om 16.30u volgt de eigenlijke kwalificatie voor de drie wedstrijden die alle op zondag worden betwist.

Foto:  FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons