van der Horst

Slovakia Ring: Gilles Magnus tweemaal op het podium

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Op de Slovakia Ring liet Gilles Magnus enkele uitstekende resultaten optekenen. Aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team wist hij via een 7de, 2de en 3de plaats in de drie sprintraces naar de derde plaats in de tussenstand van het hoogstaande FIA WTCR op te klimmen.
  • Prospeed Competition
Het was een breed lachende Gilles Magnus die op zondagavond de balans van het weekend opmaakt.
Je moet al echt van slechte wil zijn om hier niet van te kunnen genieten”, stelde hij na de drie races op de Slovaakse omloop.
Toch was het weekend niet op de best mogelijke manier begonnen. Bij de eerste vrije training ging een aandrijfas stuk, waardoor ik niet alles kon testen wat ik had gepland. Ook in de tweede sessie had ik wat problemen met de afstellingen, maar nadien liep alles perfect. Zo zette ik in het eerste kwalificatiegedeelte de vierde tijd neer, en dan zelfs de tweede in Q2. Ook voor Q3 had ik een goede wagen, maar ik beging enkele foutjes, die me wat tijd kostten.”

Voor de eerste race stond hij als vierde op de grid (zijn resultaat in Q1), maar Gilles Magnus kon niet helemaal het potentieel van zijn bolide benutten.
Al bij de start schoof ik door naar drie, maar nadien kon ik het ritme van mijn onmiddellijke tegenstanders niet onmiddellijk volgen. Eén van hen raakte me ook zwaar op mijn rechterachterwiel, wat de wegligging uiteraard niet ten goede kwam. Ook de motor leek wat te haperen, wat achteraf door de data werd bevestigd. Op de rechte stukken bleek ik 7 à 8 km/u trager dan de andere Audi-rijders. Zo kon ik in de eerste sprint pas als zevende over de streep gaan.”

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Voor de start van de tweede manche bogen de technici van Comtoyou zich over de Audi RS 3 LMS in de RNT-kleuren, en ze zorgden er voor dat de wagen opnieuw naar behoren presteerde.
Door het systeem van de omgekeerde grid kon ik als zesde verstrekken. Ik kwam niet goed weg, wat me wat kwaad maakte. Na vier bochten lag ik alweer derde. Op enkele ronden van het eind werd dat ook de tweede plaats, waarna het team me vroeg mijn teammaat Tom Coronel niet aan te vallen. Ik had hem misschien wel kunnen passeren, maar het respecteren van teamorders hoort bij de job. Ook met die tweede plaats was ik al heel blij. Ik ben er best trots op dat ik al in mijn derde meeting zo een resultaat kan neerzetten, zeker omdat het niveau van de FIA WTCR bijzonder hoog ligt.”
 
De derde manche van de dag verliep voor Gilles Magnus volgens een bijna identiek scenario als de vorige race.
Bij de start verloor ik opnieuw twee of drie plaatsen, waardoor ik als achtste doorkwam. Maar ik had slechts enkele bochten nodig om door te schuiven naar de vierde positie. Het was een spannende race, ik zat mijn teammaat echt op de hielen, maar de orders waren opnieuw dezelfde: geen sprake van dat ik zou proberen hem te passeren. Na de finish werd me de derde plaats toegewezen, na een straf voor Jean-Karl Vernay. Zo pakte ik in Slovakije twee podiumplaatsen, en sta ik derde in de tussenstand, voor enkele vaste waarden van het FIA WTCR. Ongelooflijk toch! En bij de Rookies sta ik bovendien stevig aan de leiding.”

RACB National Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 12 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons