van der Horst

Slovakia Ring: Michelisz-Comte-Vervisch winnende tiercé na incidentrijke derde race

Aurélien Comte - Norbert Michelisz - Frédéric Vervisch
Aurélien Comte - Norbert Michelisz - Frédéric Vervisch
Norbert Michelisz pakte in een race die bol stond van de incidenten zijn eerste zege van het seizoen. De Hongaar ging Peugeot-rijder Aurélien Comte en Comtoyou-piloot Frédéric Vervisch, auteur van een ijzersterke wedstrijd, vooraf. Omdat noch puntenleider Tarquini, noch Yvan Muller, Yann Ehrlacher of Jean-Karl Vernay tot scoren kwamen, klimt de BRC Racing-piloot in één ruk op van zevende naar de derde plaats.
Slovakia Ring: start Race 3
Slovakia Ring: start Race 3
Polesitter Michelisz behield de leiding bij de start voor Aurelien Comte en Yvan Muller die meteen binnendoor bij Esteban Guerrieri was geglipt. Een bocht verder bezweek ook Comte onder de druk van de viervoudige WTCC-kampioen,  Vervisch had zich via een puike start inmiddels voorbij Oriola, Filippi en Guerrieri naar P4 gewerkt.

Achter onze landgenoot ging het evenwel goed fout. Temidden de achtervolgersgroep kreeg Benjamin Lessennes een behoorijke tik mee van GabrieleTarquini, ging dwars en sleurde naast Tarquini zelf ook Guerrieri en Filippi mee ten onder. De crash leidde verderop tot nog meer contacten waarbij ook Bennani, Shedden, Berthon, Nagy en Vernay tot opgave werden gedwongen.

Wie van onheil gespaard bleef boekte vanzelfsprekend flink wat plaatswinst zodat we achter de inmiddels uitgerukte safety car zowaar Fabrizio Giovanardi in vijfde stelling terugvonden, de Alfa Romeo-rijder ging Thed Björk (als 19de gestart) , Kevin Ceccon, Tom Coronel, Petr Fulin en Zsolt Szabo vooraf.

Méér drama wanneer Yvan Muller kort na het verdwijnen van de safety car zijn linker voorwiel verliest en in de grintbak tot stilstand komt. Een toch al superieure Michelisz stevent hierna op een nooit bedreigde eerste overwinning af en ook Aurélien Comte weet zijn tweede stek probleemloos vast te houden, goed voor alweer een Belgisch gekleurd podium.

Frédéric Vervisch op weg naar nieuwe podiumplaats
Frédéric Vervisch op weg naar nieuwe podiumplaats
Vervisch daarentegen slaagt er niet in achtervolgers Giovanardi en Björk van zich af te schudden. De Zweed ontpopt zich tot de smaakmaker van de wedstrijd door eerst met Giovanardi in de clinch te gaan en eens voorbij aan de Italiaan ook Vervisch zwaar onder druk te zetten, niet zonder herhaald contact. Wanneer de Zweed onze landgenoot in de slotronde dan toch het nakijken geeft, betaalt Audi-fabrieksrijder Vervisch hem meteen met gelijke munt terug. Zij aan zij gaat het richting finishlijn waarbij de Comtoyou-rijder het pleit om de laaste podiumplaats voor... 39/1000sten in zijn voordeel beslecht!

Achter Björk, vierde, oogsten ook Petr Fulin, WTCR-debutant Kevin Ceccon en diens Team Mulsanne-teamgenoot Fabrizio Giovanardi onverwacht punten. Tom Coronel, Pepe Oriola en Zsolt Szabo maken de top 10 vol, ook zij zijn totaal onverwacht aan het feest in een dolle  race die met Denis Dupont als hekkensluiter slechts zestien finishers telt.

Verscheidene incidenten dienden na het afvlaggen nog te worden onderzocht zodat de uitslag van de race onder voorbehoud blijft. Dat was sowieso reeds het geval nadat Honda-teams All.Inkl.Com en Boutsen Ginion beroep aantekenden tegen de diskwalificatie van Guerrieri,  Coronel en Lessennes in de kwalificatiesessie voor de tweede en derde race.

In de kampioenschapsstand blijft de kloof van drie punten tussen puntenleider Tarquini en naaste achtervolger Muller ongewijzigd. Michelisz doet de beste zaak en springt over Björk, Vernay en Ehrlacher (slechts 15de na een korte pitstop) naar de derde plaats.

Uitslag Race 3 WTCR Slovakia Ring:


 Stand Kampioenschap na Race 3 WTCR Slovakia Ring:


Foto's: FIA WTCR/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons