van der Horst

Slovakia Ring: Nick Catsburg wint afsluitende race

Nick Catsburg - BRC Hyundai i30 N TCR
Nick Catsburg - BRC Hyundai i30 N TCR
Nick Catsburg (BRC Hyundai) wist de derde wedstrijd van een bijzonder druk WTCR-weekend op de Slovakia Ring op zijn naam te schrijven. De Nederlander haalde het makkelijk van Jean-Karl Vernay en polesitter Nathanael Berthon. Gilles Magnus tikte als vierde aan voor fenomeen Mikel Azcona die met de Zengo Cupra andermaal van P17 naar P5 oprukte. Titelkandidaat Girolami kwam na diens zware crash in race 2 niet meer aan de start.
De race ging van start zonder Girolami en Tassi, beiden definitief out na race 2. Norbert Michelisz kwam bij de start het snelst weg maar de Hongaar kreeg een tikje van JK Vernay en viel terug naar P14, Norbi zou finaal tiende eindigen. Polesitter Berthon rondde de openingsronde in derde stelling achter Catsburg - die bij het incident de leiding had genomen - en Vernay, andermaal sterk gestart. Gabriele Tarquini kreeg een zetje en moest eens te meer dadelijk met schade naar de kant. Gilles Magnus heroverde zijn vierde startplaats op Guerrieri en Urrutia en hield die andermaal vast tot aan de finish.

Het winnend kwartet lag reeds vroeg in de race vast waarna alle aandacht naar Mikel Azcona ging.  De Cupra-rijder verzorgde andermaal het spektakel door twaalf plaatsen goed te maken en vijfde te eindigen. Ook Tom Coronel droeg zijn steentje bij. De winnaar van race 2 nam achtereenvolgens de maat van Yvan Muller, Santiago Urrutia en Esteban Guerrieri en tikte als zesde aan. Guerrieri, Urrutia, Engstler en Michelisz die in extremis Ehrlacher te grazen nam, vervolledigden de top tien. 

Zoals verwacht werd de puntenstand dit weekend flink door elkaar geschud. Yann Ehrlacher beperkt met 20 punten enigszins de schade vergeleken bij oom Muller (13p) en de ongelukkige Girolami (11p). Ehrlacher ziet zijn voorsprong op naaste achtervolger Tom Coronel (47p dit weekend) slinken tot twintig eenheden. Jean-Karl Vernay is met 52 gesprokkelde punten de grootste slokop, de Alfa Romeo-piloot staat nu derde op drie punten van Coronel. Gilles Magnus oogste dit weekend 45 punten en staat opnieuw vierde voor Guerrieri (38p), Berthon (51p) en Muller. Nestor Girolami tuimelt van twee naar zeven, zijn achterstand op de puntenleider bedraagt 40 punten.

Slovakia Ring Uitslag Race 3 
Slovakia Ring - Puntenstand na Race 3

Foto: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons