van der Horst

Slovakia Ring: Nicky Catsburg (Hyundai) topt FP2

Slovakia Ring
Slovakia Ring
Zoals verwacht puurt constructeur Hyundai profijt uit de recente gewichtsreductie. Na Norbert Michelisz in FP1 was het diens BRC-teamgenoot Nicky Catsburg die de i30 N in FP2 naar de top van de tijdtabel leidde. De Nederlander ging landgenoot Tom Coronel vooraf, de Comtoyou-piloot tikte eerder in FP1 ook al als derde aan. Met Coronel's teamgenoot Aurélien Panis op P3 is het duidelijk dat met de Cupra's rekening zal moeten gehouden worden. Een vaststelling die ook geldt voor de ballastvrije Alfa's met P4 voor Kevin Ceccon en P8 voor Ma Qing Hua. Fred Vervisch toonde zich met een vijfde tijd de snelste Audi-rijder.
  • Dreamdrive
De Lynk&Co's komen topsnelheid tekort, Yvan Muller bleef hangen op P16, Thed Björk (gebroken demper) en zeker Andy Priaulx (grindbak) en Yann Ehrlacher vinden we pas onderaan de tabel terug.
Geen beterschap voor Volkswagen. Bij Sebastien Loeb Racing besloot men ten einde raad terug te keren naar de ECU van vorig jaar. Een moeilijke beslissing voor het Franse team dat door deze wissel opnieuw met de volle 60kg succesballast aan de slag moet.


 Slovakiaring - Uitslag FP1

 Slovakiaring- Uitslag FP2

Foto: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 10 mei 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons