van der Horst

Slovakia Ring: Tom Coronel snelt naar zege, Comtoyou-teamgenoot Magnus tweede

Winst voor Tom Coronel!
Winst voor Tom Coronel!
Vier jaar nadat Tom Coronel in Portugal op de hoogste trede kwam te staan was het zondagnamiddag op de Slovakia Ring eindelijk nog eens raak voor de Nederlander. In een bijzonder geagiteerde en incidentrijke wedstrijd die overigens na een zware crash van Nestor Girolami met code rood werd afgebroken, ging Coronel als eerste onder de geblokte vlag door. Gilles Magnus maakte er na een sterke race een dubbelslag van voor het Comtoyou DHL Racing van Jean-Michel Baert. Esteban Guerrieri die aan Jean-Karl Vernay voorbij ging mocht mee op het podium. In de puntenstand springt Coronel zowaar over de ongelukkige Girolami naar de tweede plaats. Yann Ehrlacher, achtste, blijft leider.
Start Race 2
Start Race 2
Géén Luca Filippi op de eerste startrij, de Alfa-rijder moest met een schakelbakprobleem naar de kant.
De start van dit tweede treffen verloopt bijzonder chaotisch met onder meer contact tussen Girolami, Vernay en Urrutia. Guerrieri en Coronel, respectievelijk als 5de en 7de vertrokken, profiteren van de chaos voorin om knap naar plaatsen een en twee op te rukken.

Een eind verderop loopt een vier-op-één-rij nefast af voor Tarquini en Tassi. Laatstgenoemde verzeilt in de grintbak waarna de safety car de gemoederen even bedaart.
Wanneer de baan wordt vrijgegeven neemt Guerrieri achtervolgers Coronel, Magnus, Girolami, Catsburg en de al mooi geremonteerde Berthon op sleeptouw. De winnaar van race 1 belandt evenwel al snel in de grintbak en is out.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Terwijl Mikel Azcona knap van P17 naar P5 oprukt,  zetten Coronel en Magnus leider Guerrieri onder druk. Wanneer de Argentijn iets te breed gaat, gaat Coronel mits een klein contact aan de Honda-rijder voorbij, Magnus doet het zijn teamgenoot na en glipt op zijn beurt langs de Honda-rijder die als derde finisht.

Achter de Argentijn gaat het goed fout tussen Nestor Girolami en Jean-Karl Vernay. Eerstgenoemde gaat te breed, wil onder de neus van de Alfa Romeo-rijder te laat terug naar de ideale te lijn en belandt na een onvermijdelijk contact loeihard in de vangrail. De Münnich Motorsport Honda én de rail zijn totaal vernield met de definitieve neutralisatie van de wedstrijd als gevolg.

Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Yann Ehrlacher weet vanuit vijftiende stelling op te klimmen naar P8. Geholpen door de crash van naaste achtervolger Girolami - die ongetwijfeld forfait moet geven voor race 3 - telt de Lynk&Co-rijder nu 25 punten voorsprong op... Tom Coronel!Slovakia Ring - Uitslag Race 2
Slovakia Ring - Stand na Race 2

Foto's: FIA WTCR en Coronel PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons