van der Horst

Slovakia Ring: Vervisch in de wolken na onverhoopte zege

Frédéric Vervisch met Comtoyou-patron Jean-Michel Baert
Frédéric Vervisch met Comtoyou-patron Jean-Michel Baert
Frédéric Vervisch gelooft opnieuw in zijn titelkansen. Na een teleurstellende kwalificatiesessie voor races 2 en 3 zat de Rumbekenaar in zak en as maar de onverhoopte overwinning in de openingsrace op de Slovakia Ring toverden opnieuw een glimlach op de lippen van de Audi Sport Comtoyou-rijder.
"Hoe ik dat bij de start klaarspeelde? Door de weersomstandigheden denk ik, de baan lag er droog bij maar hier en daar waren er nog natte plekken. Laten we zeggen dat ik me op de juiste plaats bevond. In de derde bocht kreeg ik een dreun achteraan, ging breed maar kwam gelukkig niet naast de baan terecht. Daarop bleek ik er onverwacht een goede pace op na te houden, vergeleken bij de lui rondom mij. Ik was bang dat de Hyundai's Ma en mezelf zouden opslokken maar we bleken sneller dan verwacht. Ik had een leuk gevecht met Ma die heel erg fair bleef.
 
Naderhand ondervond ik weinig druk, in tegenstelling tot mijn eerste zege vorig jaar. Ik had er vertrouwen in identieke rondetijden als Ma te rijden of van hem te kunnen wegrijden. Dus was het enkel hopen dat de weersomstandigheden niet teveel veranderden, dat het niet harder zou gaan regenen. Eens je vooraan rijdt blijf je erg gefocust en denk je aan niks anders dan je rondjes afwerken.
 
Na de kwalificaties voor races 2 en 3 op vrijdag was ik teleurgesteld en ging ik er van uit dat het moeilijk zou worden om mee te strijden voor de titel. Maar nu ik totaal onverwacht win na als negende te zijn gestart besef ik dat zowat alles mogelijk is in deze serie. Dus blijven 'pushen' en wie weet met wat geluk..."

Foto's: Florent Gooden/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 12 mei 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons