van der Horst

Slovakia Ring: WRT op pole met 'oude' Audi R8

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #12
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #12
Eerder deze week raakte bekend dat Anthony Kumpen en Enzo Ide in hun Audi van Phoenix verstek lieten gaan voor de race op de Slovakiaring omwille van hun ongenoegen over de ongunstige Balance of Performance. WRT dat drie Audi's inzet, besloot door die ongunstige BoP terug te grijpen naar de 2012-specificaties voor hun bolides en met succes: Rene Rast claimde in de R8 die hij deelt met Niki Mayr-Melnhof prompt de pole voor de kwalificatierace van morgenvoormiddag.
Laurens Vanthoor & René Rast
Laurens Vanthoor & René Rast
Het was nog maar de tweede pole van het seizoen voor Audi, de vorige kwam tijdens de seizoensopener in Nogaro. Al van bij de eerste vrije training vanmorgen was meteen zichtbaar dat men bij WRT hun wagens had omgebouwd naar de 2012-specificatie om zo de actuele (2013) BoP links te laten liggen en terug te grijpen naar de egalisatieformule van vorig jaar. Een goede zet zo bleek! Achter de Audi vinden we de twee McLarens MP4-12C van Sebastien Loeb Racing, het exemplaar van Mike Parisy was ietsje sneller dan de auto van de negenvoudig wereldkampioen rally. Voor de volledigheid dient wel gezegd dat het de ervaren Alvaro Parente was die de tijd voor de #9 McLaren op de tabellen zette.

Sebastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3 #9
Sebastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3 #9
Onze landgenoot Laurens Vanthoor zette in de tweede Audi van WRT een verdienstelijke vierde tijd neer in de auto die hij deelt met de Fransman Stephane Ortelli. Op de derde startrij vinden we de eerste Lamborghini terug van lokale held Stefan Rosina en Peter Kox, gevolgd door de HTP Mercedes #2. De kwalificatierace begint morgen al om 10u15, de hoofdrace wordt vier uur later verreden om 14u15.

Uitslag Superpole

0a95ba7e79872219c0ff9fc720ce859eb309d6e7.jpg





Foto: Fabre/SRO




Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA GT Series op zaterdag 17 augustus 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons