van der Horst

Slovakiaring: Mehdi Bennani leidt nieuwe Hyundai Elantra N naar eerste sprintrace overwinning.

Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing Hyundai Elantra N TCR
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing Hyundai Elantra N TCR
In navolging van Mikel Azcona gisteren, klom ook Mehdi Bennani (Sebastien Loeb Racing) vandaag op de hoogste podiumtrede na een gesmaakt tweede treffen op de Slovakiaring. De regerende TCR Europe-kampioen schonk de debuterende Hyundai Elantra N TCR zodoende reeds in het openingsweekend een eerste sprintzege. Azcona (CUPRA Leon Competición) remonteerde vanop P9 naar P2 maar kon leider Bennani in de slotronden niet meer verschalken. Franco Girolami, broer van WTCR-rijder Nestor, haalde het van Klim Gavrilov en Dániel Nagy voor plaats drie. Comtoyou Racing-vertegenwoordigers Tom Coronel en Nicolas Baert finishten resp. als zesde en achtste. In de tussenstand gaat Azcona aan de leiding, voor Bennani.
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing Team Audi RS 3 LMS WTCR
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing Team Audi RS 3 LMS WTCR
Voor race 2 werd de kwalificatie top tien omgegooid, wat Sebastien Loeb Racing-rijder Mehdi Bennani de pole opleverde. De Marokkaan behield bij de start de leiding en gaf die nooit meer uit handen. Nadat Bennani's teamgenoot Sami Taoufik door een overbrengingsprobleem niet van de grid was weggeraakt, kwam de safety car nog in de openingsronde op de baan voor leider Bennani, achterna gezeten door Girolami, Klim Gavrilov en Azcona. De Spanjaard had in minder dan één ronde reeds vijf plaatsen goedgemaakt en ging ook al snel aan de Honda- en Audi-rijder voorbij. Diens eindoffensief in de slotronden zou de CUPRA-rijder evenwel geen tweede zege opleveren. Achter Girolami vervolledigden Gavrilov en Dániel Nagy de top vijf.

Tom Coronel die gisteren de pole voor race 1 had gelukt maar toen door een turboprobleem vrede moest nemen met een vijfde stek, vertrok als tiende. Onze Noorderbuur hees zich achtereenvolgens voorbij Comtoyou-teamgenoot Nicolas Baert, Mat’o Homola en Isidro Callejas maar aansluiten bij de top vijf zat er voor de Audi-rijder net niet meer in. Baert van zijn kant nam finaal nog de maat van Homola en eindigde waar hij was gestart: op P8.

De derde Comtoyou Racing-vertegenwoordiger, Dušan Borkovič, kreeg het aan de stok met Hyundai-rijder Niels Langeveld. De boomlange Serviër liet de Nederlander in het heetst van de strijd weinig ruimte, laatstgenoemde zou na een excursie door het gras naderhand met een overhitte motor moeten opgeven. Borkovič tikte als tiende aan.

Met een overwinning en een tweede stek voert Azcona vanzelfsprekend de puntenstand aan. De CUPRA-rijder telt reeds een bonus van 22 punten op naaste achtervolger Bennani. 

De volgende TCR Europe-afspraak staat op 29 en 30 mei gepland op Circuit Paul Ricard, Frankrijk. 

Uitslag Race 2:

1.Mehdi Bennani 11 ronden 
2.Mikel Azcona +0.501
3.Franco Girolami +2.961
4.Klim Gavrilov +3.858
5.Daniel Nagy +4.698
6.Tom Coronel +5.279
7.Isidro Callejas +7.530
8.Nicolas Baert +17.347
9.Jimmy Clairet +20.272
10.Dušan Borković +22.252...

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. M. Azcona 84 p; 2. M. Bennani 62; 3. D. Nagy 60; 4.N.Baert 58; 5.T.Coronel 55...

Foto's: TCR EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op maandag 10 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons