van der Horst

Sneeuw blijft voorbereiding West-Europese teams op 2013 in de war sturen

Een sneeuwtapijt bedekt het Eifelgebergte
Een sneeuwtapijt bedekt het Eifelgebergte
Nadat afgelopen weekend reeds de geplande testdag te Mettet voor de deelnemers aan de Belgian Gentlemen Drivers Club (BGDC) en de Special Open Trophy (SOT) moest worden afgelast, deed SOT-organisator Dries Heyman vanochtend nog een warme oproep massaal af te zakken naar Circuit Zolder om het asfaltlint te Terlaemen sneeuwvrij te maken, zodoende de testdag nu donderdag niet in het gedrang te laten komen. Bij onze Oosterburen neemt men echter geen risico en zegt men uit voorzorg nu reeds de VLN-test en bijhorende persconferentie komende zaterdag af.
  • Powercars
De weersvooruitzichten waren de afgelopen dagen niet enkel slecht voor België, koning winter heeft ook Duitsland flink in zijn greep. Met barre weersvoorspellingen in het vooruitzicht, nam de VLN-organisatie het zekere voor het onzekere en besliste teams en rijders op de hoogte te brengen dat de testdag nu zaterdag niet zal plaatsvinden. "Nieuwe sneeuw en temperaturen onder nul laten niet toe dat de officieuze start van het VLN-seizoen plaatsvinden kan", aldus de organisatoren. "In de nacht van maandag op dinsdag viel er vijftien centimeter sneeuw", licht VLN-baas Rolf Krimpmann toe. "De komende dagen worden in de regio rond de Nürburgring negatieve temperaturen voorspeld en er bestaat dus geen hoop dat de sneeuw voor het weekend zal verdwijnen. Hierdoor zien we ons genoodzaakt het evenement te annuleren." Ook de laatste VLN-manche werd vorig jaar geannuleerd wegens sneeuwval en ijsvorming.

Voor de eigenlijke start van het VLN-kampioenschap 2013 zijn de vooruitzichten overigens beter. De voorspellingen voor de komende twee weken geven temperaturen ver boven het vriespunt aan...

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 12 maart 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons