Snetterton: Trackspeed Porsche en Beechdean AMR Aston Martin verdelen de buit

Finish race 1
De vierde ronde van het Avon Tyres British GT kampioenschap vond verleden weekend plaats op het circuit van Snetterton. Na twee endurance races op Rockingham en Silverstone keerde men ditmaal terug naar het vertrouwde format van twee sprintraces van ieder één uur. De eerste race op zaterdag ging naar de Trackspeed Porsche 997 GT3 R van Phil Keen en Jon Minshaw. De dag erna was de zege voor de Beechdean AMR Aston Martin Vantage van Andrew Howard en Jonny Adam. Beide teams mochten voor de eerste maal dit jaar een overwinning op hun naam zetten.
Start race 1
In de eerste race profiteerden polesitter Marco Attard (Ecurie Ecosse BMW Z4) en Jody Firth (Trackspeed Porsche 997 GT3 R) van het feit dat Pasin Lathouras (AF Corse Ferrari 458) de rest van het veld ophield om een kloof te slaan. Maar de pitstops wijzigden door het toevoegen van BOP  “straf” seconden, het klassement volledig. Phil Keen profiteerde van een korte stop om met zijn Trackspeed Porsche de leiding over te nemen voor de Ecosse BMW nu bestuurd door Jonny Cocker. Deze laatste kon maar niet voorbij de Porsche en koos uiteindelijk wijselijk voor de punten van de tweede plaats. De derde plaats ging uiteindelijk naar de Triple 8 BMW Z4 van Joe Osborne en Lee Mowle.  De Beechdean AMR Aston Martin zakte nog weg naar de vijfde plaats achter de PGF- Kinfaun AMR Aston Martin.

Howard/Adam - Beechdean Aston Martin
Kort na de start werd de tweede race al stil gelegd na een crash van drie wagens waarbij de vangrail beschadigd raakte. Na herstelling werd de race weer vrijgegeven met Johnny Adam op kop van het veld voor Adam Caroll (FF Corse Ferrari 458). De pitstops brachten geen verandering aan de top van het klassement en Andrew Howard en Jonny Adam (Beechdean AMR Aston Martin) wonnen hun eerste race van het jaar voor de FF Corse Ferrari van Adam Caroll en Gary Eastwood. De derde plaats ging
Wolfgang Reip
naar de Strata 21 Aston Martin van Paul White en Tom Onslow-Cole. De Academy Motorsport Ginetta G55 was de verrassende vierde in het eindklassement en de Nissan GT-R van Wolfgang Reip en Chris Hoy sloot de top vijf af. Een mooi resultaat voor de Belg die in de eerste race als dertiende werd geklasseerd.

De volgende manche van het British GT Championship met opnieuw twee sprintraces over een uur, vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 25 uren FunCup.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 24 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.