van der Horst

Snetterton: Titelstrijd nog volop open

Andrew Howard/Jonny Adam - Beechdean AMR Aston Martin Vantage V8
Andrew Howard/Jonny Adam - Beechdean AMR Aston Martin Vantage V8
Na de twee wedstrijden voor het British GT op het circuit van Snetterton dit weekend, maken mathematisch nog vier teams aanspraak op de titel. Met een zege in de tweede race naderden Beechdean AMR rijders Jonny Adam en Andrew Attard tot op twee punten van de leiders Alexander Sims en Marco Attard (Ecurie Ecosse BMW). Liam Griffin en Rory Butcher (Oman Racing Team Aston Martin), die de eerste één uur durende race wonnen, staan nu derde in de stand op 20 punten van de leiders. Ook Joe Osborne en Lee Mowle (Triple Eight Racing BMW) maken nog een kleine kans op de titel, maar dan moeten ze de laatste race op Donington Park absoluut winnen.
Liam Griffin/Rory Butcher - Oman Racing Team Aston Martin Vantage V8
Liam Griffin/Rory Butcher - Oman Racing Team Aston Martin Vantage V8
De eerste van de twee wedstrijden op Snetterton draaide uit op een Aston Martin onderonsje, het Britse merk kaapte de vier eerste plaatsen weg. Griffin en Butcher behaalden hun tweede zege van het seizoen voor de beide Aston Martin’s van TF Sport van Andrew Jarman/Jody Fannin en Derek Johnston/Matt Bell. Het Beechdean AMR exemplaar van Andrew Howard/Jonny Adam sloot de race af in vierde positie. De vijfde stek ging naar de Triple Eight BMW van Osborne/Mowle. De Von Ryan Racing McLaren van Andrew Watson/Ross Wylie leek op weg naar een eerste podium tot een stop and go penalty voor een tekorte pitstop hen terug wierp naar de zevende plaats. De Mclaren zou nog een plaatsje naar voor opschuiven nadat de Ecurie Ecosse die als zesde finishte 30 seconden straftijd kreeg voor zijn aandeel bij een aanrijding met een GT4 en zo terug viel naar plaats acht achter de Aston Martin van Mark Farmer/jon Barnes.

Regen tijdens race 2
Regen tijdens race 2
De tweede race werd in de gietende regen verreden en de race werd dan ook met een kwartier ingekort. Andrew Howard en Jonny Adam toonden zich superieur in deze moeilijke condities en behaalden hun derde seizoenszege, wat hen tot op twee punten van de leidersplaats in het kampioenschap bracht. Ook Jon Minshaw and Phil Keen (Barwell Racing BMW) reden een zo goed als foutloze wedstrijd wat hen de tweede plaats opleverde voor de 22GT Racing Aston Martin van Mark Farmer en Jin Barnes. Sims (Ecurie Ecosse BMW) vergooide alle kansen op een podiumplaats nadat hij zich eerst in de eerste ronde verremde en later een Aston Martin aantikte met een lekke band als gevolg. De BMW eindigde op een anonieme tiende plaats. Osborne/Mowle leken op weg naar de vierde plaats maar een excursie naast de baan van laatstgenoemde deed de wagen een plaats terugvallen ten voordele van de LNT Ginetta GT3 van Rick Parfitt en Ryan Ratcliffe. Derek Johnston en Matt Bell brachten hun TF Sport Aston Martin naar de zesde plaats.

Foto's: British GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 24 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons