van der Horst

Snetterton: Tim Grey met de Praga op de pole position

Tim Grey/Oliver Hewitt - Praga R1 Turbo
Tim Grey/Oliver Hewitt - Praga R1 Turbo
Zaterdagmiddag 13.05 uur ging het licht op groen voor de kwalificatie van eerst de GT divisies en aansluitend de Sport divisies. In de ochtend waren er nog verschillende teams welke (technische) problemen kenden. Zo stond de Praga R1 Turbo van Tim Grey en Oliver Hewitt al vroeg stil tijdens de tweede training en moesten de monteurs aan de slag. Had de Radical RXC van Rob Wheldon en Tom Ashton een aanrijding met een konijn, liep Luuk van Loon een kapotte schokdemper op en kampte de Febo Seat Cup Racer met naweeën van de crash op Assen. Uiteindelijk zagen we wel alle deelnemers aan de start staan van de kwalificatie en kon iedereen een tijd zetten.
In de SuperGT zien we de Radical RXC met Tom Ashton de eerste snelste tijd noteren van 1.51.021, de overige deelnemers kunnen zich hierop gaan richten. Niet snel daarna zien we dat deze tijd wordt verbeterd door de Mosler MT900R van Kanarolgou en Campos Hull en Oliver Hewitt met de Praga R1 Turbo. De strijd duurt voort tot aan de finishvlag en nadat Rob Wheldon heel lang zijn naam bovenaan de lijst zag staan, was het Tim Grey met de Praga die de pole position wist te pakken voor de eerste race met een tijd van 1.46.752.

Ward Sluys/Michael Verhagen - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Michael Verhagen - BMW M4 Silhouette
In de GTB divisie was het minder spannend. Ward Sluys en Michael Verhagen zullen vanmiddag van de pole position mogen vertrekken. Zij klokten een tijd van 1.54.136 al vrij vroeg in de kwalificatie sessie en die tijd werd niet meer verbeterd. De tweede tijd was voor Jos Jansen en de derde tijd voor Aart Bosman.

Om 13.45 uur was de start van de kwalificatie van de Sport divisies en de eerste tijden die we daar bovenaan zagen staan waren van Eric van den Munckhof met een 2.00.153 voor de Supersport divisie en een tijd van 2.07.006 voor Niels Kool in de Sport divisie.

Robert van den Berg/Benjamin van den Berg - BMW 132i
Robert van den Berg/Benjamin van den Berg - BMW 132i
Robert van den Berg wist de tijd aan te scherpen naar 1.58.782 en na nog een ronde te hebben gereden, gaf hij het stuur over aan Benjamin van den Berg in de hoop dat zijn gezette tijd zou blijven staan tot het einde. De concurrentie in de Supersport klasse wisten de tijd van Van den Berg te naderen. Van den Munckhof verbeterde zijn tijd naar 1.59.686 en was bijna zeker van zijn tweede startpositie, toen Dennis Houweling in zijn laatste ronde nog een 1.59.423 neerzette. Robert en Benjamin van den Berg zullen dus vertrekken van pole position en naast hen zal de geel/grijze Seat staan van Dennis Houweling en Aart Jan Ringelberg voor Eric van den Munckhof en de tweede Seat van Dennis de Borst en Martin de Kleijn.

Carlijn Bergsma/Pieter de Jong - Lotus Exige
Carlijn Bergsma/Pieter de Jong - Lotus Exige
In de Sport divisie werd de eerste tijd van Niels Kool nog verbeterd door Carlijn Bergsma en Pieter de Jong. Met een tijd van 2.05.653 wisten zij Kool voor te blijven en het eerste punt van het weekend te scoren. De derde tijd in de kwalificatie was voor de equipe van Chris Voet en Bart van den Broeck in de Peugeot RCZ.

Vanmiddag om 16.20 uur zal de start zijn van de eerste race van het weekend in Snetteron. Waar het tot nu grotendeels droog was, op een paar kleine druppels na tijdens de kwalificatie van de Sport divisies, verwachten we vanmiddag regen. Of de rijders die nu de snelste tijden hebben gezet ook nog het snelst zijn in de regen, zullen we moeten gaan zien. We wensen alle teams en rijders veel succes en plezier op het mooie circuit van Snetterton!

Supercar Challenge Powered by Pirelli
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SC on Tour.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons