van der Horst

Snetterton: Voorbeschouwing van Dutch on Tour

Ferry Monster Autosport - Seat Sport León Cup Racer
Ferry Monster Autosport - Seat Sport León Cup Racer
Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Supercar Challenge powered by Pirelli reizen we af naar het circuit Snetterton in Engeland. In het eerste weekend van September zullen 25 bolides verdeeld over vier divisies starten voor twee maal een 90 minuten race met een verplichte pitstop. Op zaterdag staat er in de ochtend nog een testsessie gepland en in het begin van de middag de kwalificatie. Wie leert het nieuwe circuit het snelst kennen en wie zet de snelste tijd neer? Aan het einde van de zaterdagmiddag staat de eerste race op het programma en zondag rond de klok van 13.30 uur start de tweede race van het weekend. Wie neemt de meeste punten mee naar huis voor het kampioenschap?
Escuela Espanola de Pilotes - Mosler MT900R GT3
Escuela Espanola de Pilotes - Mosler MT900R GT3
In de SuperGT divisie staan Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull weer aan de start met hun Mosler. In Assen konden ze er niet bij zijn en hun voorsprong in het kampioenschap verdedigen, maar nu kunnen ze weer in de aanval op de leidende positie terug te pakken. Ook Berry van Elk staat met zijn Mosler MT900R weer op de startgrid, maar helaas zien we geen andere concurrenten die er anders wel bij zijn zoals Henry Zumbrink met de Volvo S60 V8 en Henk Thuis met de Pumax RT die nog strijden voor het kampioenschap. Wel enkele 'gastrijders' waaronder de snelle Rob Wheldon en teamgenoot Tom Ashton in een zeer rappe Radical RXC Turbo GT3. Daarnaast komt Vincent Randall voor het eerst deelnemen in een Praga R1 Turbo en zien we een Ligier LMP3 van Steve Donovan op de lijst staan.

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
In de GTB divisie bestuurt kampioenschapsleider Ward Sluys dit weekend samen met Michael Verhagen de BMW M4 Silhouette. Chris Mattheus kon helaas niet afreizen naar Engeland en zal de races vanuit huis gaan volgen. Ward gaat de leidende positie in het kampioenschap verdedigen tegenover Aart Bosman en Jos Jansen, beide rijdend in een Porsche 997 GT3 Cup. Daarnaast zal Fiona James in de Praga R1 het weer opnemen tegen de snelle heren in de GTB divisie en proberen op eigen Engelse bodem een podiumplek te veroveren.

BlueBerry Racing - BMW E46 M3
BlueBerry Racing - BMW E46 M3
De strijd in de Supersport divisie gaat onverminderd verder in Engeland. Na vijf evenementen zien we twee equipes met hetzelfde puntenaantal bovenaan de lijst staan. Dennis de Borst en Martin de Kleijn, rijdend met de Seat Leon Sport Cup Racer, hebben 136 punten verzameld evenals Ronald en Luuk van Loon in de BMW M46 M3. Vijf punten minder hebben Dennis Houweling en Aart-Jan Ringelberg in de tweede Seat en alle drie de genoemde equipes zullen na de races in Snetterton graag een kleine voorsprong nemen op hun concurrenten. Zij zullen de strijd niet alleen aan moeten gaan tegen elkaar, maar zij moeten ook nog rekening houden met de snelle Eric van den Munckhof,  Robert en Benjamin van den Berg en Jan van der Kooi en Priscilla Speelman. Diverse gastrijders ook nog in dit veld, zo zien we Ollie Taylor terug met een nieuwe BMW E36 M3 en Michael Smith met een Seat Leon Supercopa.

Spirit Racing - Renault Clio II 2.0 16V
Spirit Racing - Renault Clio II 2.0 16V
In de Sport divisie zouden de leiders in het kampioenschap Bart Drost en Niels Kool eerst niet deelnemen in Engeland, maar zij hebben uiteindelijk toch besloten om af te reizen naar Snetterton om hun voorsprong te verdedigen. Chris Voet en Bart van den Broeck van het Belgische Traxx Racing zullen gaan proberen om met hun ervaring de strijd in Engeland te gaan winnen om zo dichterbij te komen in het kampioenschap. Twee Clio’s van Spirit Racing Team met Rob Nieman en Stan van Oord achter het sturen maken ook hun opwachting in Engeland evenals Carlijn Bergsma en Pieter de Jong met hun zwart/witte Lotus Exige.

Met twee races dit weekend van beide 90 minuten is er veel track time beschikbaar en kunnen de gevechten op de baan langer doorgaan dan anders. Wie scoort er het beste op dit ‘nieuwe’ circuit?

Supercar Challenge by Pirelli PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 31 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SC on Tour.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons