Snetterton: Bijna perfecte score voor Barwell Motorsport

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Op het circuit van Snetterton vonden vorig weekend twee races plaats voor het British GT kampioenschap. Barwell Motorsport toornde boven de concurrentie uit maar zag een perfecte score verloren gaan door een kleine fout in de tweede race. In de eerste race realiseerde Barwell Motorsport de dubbel met de zege voor de Lamborghini Huracan van Jon Minshaw/Phil Keen die de tweede Huracan van Liam Griffin/Sam Tordoff vooraf ging. In de tweede race leek de zege weggelegd voor Jon Minshaw/Phil Keen tot de wagen een drive through kreeg omdat de pitstop net iets te vroeg werd afgebroken. De TF Sport Aston Martin van Jonny Adam/Derek Johnston kreeg alzo de overwinning in de schoot geworpen. Barwell Motorsport behaalde wel nog de tweede plaats met Liam Griffin/Sam Tordoff.
  • St. Paul
Start race 1 Snetterton
In het eerste gedeelte van race 1 was het de MacMillan AMR Vantage V12 met Jake Mitchell aan het stuur die de debatten leidde maar zijn teamgenoot James Littlejohn had geen verweer tegen een snel oprukkende Jon Minshaw in de Lamborghini. Op het einde van de race verloor de Aston Martin ook nog de tweede plaats aan de tweede Barwell Motorsport Lamborghini. De Team Parker Racing Ltd Bentley kwam als vierde over de lijn maar kreeg 30 seconden straftijd voor het niet respecteren van de verplichte stoptijd waardoor de vierde plaats ging naar de AMDtuning.com Mercedes GT van Lee Mowle/Ryan Ratcliffe.

TF Sport - Aston Martin Vantage V12
Phil Keen vertrok van op de pole voor race 2 en wist de koppositie ook te behouden tot aan de rijderswissel. De TF Sport Aston Martin en de tweede Barwell Motorsport Lamborghini volgden op de plaatsen twee en drie. Niettegenstaande een succespenalty van 10 seconden bij de pitstop wist Minshaw de leiding te behouden maar niet veel later kreeg hij een drive through voor een te korte pitstop. De TF Sport Aston Martin won voor de Lamborghini van Liam Griffin/Sam Tordoff. TF Sport pakte ook nog de derde plaats met de Aston Martin van Mark Farmer/Jon Barnes.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 30 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.