van der Horst

Snetterton: McLaren en Lamborghini verdelen de winst

2 Seas Motorsport - McLaren 720S GT3
2 Seas Motorsport - McLaren 720S GT3
Op de omloop van Snetterton stonden dit weekend twee races van een uur gepland voor het British GT-kampioenschap. Met een een paar serieuze plensbuien in beide races, werd het een kunst om de wagen op de baan te houden. Dit deden eerst Jordan Witt en Jack Mitchell zonder problemen met hun 2 Seas Motorsport McLaren, terwijl de tweede wedstrijd een kolfje naar de hand was van Phil Keen en Adam Ballon in de Barwell Motorsport Lamborghini.
Bij de eerste wedstrijd moesten de heren na de start tien minuten achter de safety car hangen alvorens zij losgelaten werden. Hier waren het vooral de McLaren's van Witt en Lewis Proctor die profiteerden om een voorsprong uit te bouwen en met succes. Na de pitstops konden zowel Mitchell als Ollie Wilkinson de top twee plaatsen behouden. Toch kon Wilkinson niet lang genieten van de tweede plaats met zijn Optimum Motorsport McLaren. Een snel oprukkende Sandy Mitchell zette de Barwell Motorsport Lamborghini langszij en claimde samen met Rob Collard de tweede plaats.

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
In de tweede race pakte Keen al snel de leiding en zou deze zelfs na de pitstops nooit meer afstaan. Achter hem was er nog wel een gevecht voor de tweede plaats. Yelmer Buurman gaf het stuur van de Ram Racing Mercedes over aan Ian Loggie waarbij zij de tweede plaats claimden. Loggie kon de helft van zijn stint deze plaats behouden, totdat de Brit te ver uitweek en over het gras reed. Loggie kon wel terug op de baan komen, maar zag zowel de WPI Motorsport Lamborghini van Andrea Caldarelli en Michael Igoe als de tweede Ram Racing Mercedes van Patrick Kujala en Sam de Haan passeren, waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Het duo Kujala/de Haan behoudt wel de leiding in de tussenstand, maar ziet beide Barwell Motorsport duo's naderen met respectievelijk zes en 11,5 punten verschil.

Bij de GT4's kregen we ook twee verschillende winnaars voorgeschoteld. In race één was het de TF Sport Aston Martin van Jamie Caroline en Daniel Vaughan die de zegekrans mocht ophalen, voor de HHC Motorsport McLaren van Jordan Collard en Patrick Matthiesen en de andere TF Sport Aston Martin van Connor O'Brien en Patrick Kibble. Dezelfde drie vulden ook het podium in race twee, alleen waren deze keer Collard en Matthiesen zegevierend. Ook hier liggen de verschillen in de tussenstand dicht bij elkaar, waarbij Caroline en Vaughan maar een voorbode hebben van 3,5 punten op Collard/Matthiesen. Met andere woorden, alles ligt nog open alvorens de finale in Silverstone op 8 november.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 4 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons