van der Horst

Snetterton: Ulysse de Pauw sluit goed weekend af met een overwinning

Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Voor het vijfde raceweekend trok het Brits F3-kampioenschap richting Snetterton. Heel het weekend moesten de renners gemixte weersomstandigheden trotseren, al kwam Ulysse de Pauw goed uit de voeten in die omstandigheden. De jongeman uit Grez-Doiceau eindigde dit weekend twee keer vijfde en twee keer op het podium met als kers op de taart zijn tweede overwinning van het seizoen.
Podium 2020 British F3 Snetterton Race 2
Podium 2020 British F3 Snetterton Race 2
Tijdens de eerste race stond er geen maat op Kyle Frederick. Al van bij de start nam de Amerikaan het heft in handen en werd hij niet meer ingehaald door de tegenstanders. De Pauw van zijn kant vertrok als zesde en kon toch één plekje opschuiven naar een vijfde plek, wat tevens zijn eindpositie werd. Toch was het in de tweede race waar de Belg zich echt liet zien. De Pauw vertrok vanaf een negende startpositie en kon zich door het veld murwen naar een tweede plaats, op vier seconden van kampioenschapsleider Kush Maini. In het interview na de race vertelde de Pauw dat hij er nog meer kon uithalen: "Moest de race twee of drie ronden langer geduurd hebben, kon ik Maini nog inhalen.". Het vertrouwen zat goed, zo bleek ook zondag.

Beide races werden afgewerkt onder striemende regen, waarbij tijdens in de eerste een ijzersterke Louis Foster, Frederick achter zich kon houden. De Amerikaan probeerde wel aan te klampen, maar liet uiteindelijk de overwinning lopen. Ook voor de Pauw was het vechten om grip te behouden en hij kon zijn wagen toch op een vijfde plaats parkeren, Bij de laatste race mocht de Belg starten vanaf een tweede plek, naast Foster. Hoewel de Brit snel weg was, verloor hij de controle over zijn wagen, waardoor de Pauw ineens de leiding in zijn schoot geworpen kreeg. Die gaf hij niet meer af en besloot het weekend met een overwinning, voor Frederick en Nazim Azman. Eind oktober staat de volgende manche op het programma, waarbij ze voor de derde keer richting Donington Park trekken.

Foto's: British F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 4 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons