van der Horst

Snijers rijdt BRC met Porsche GT3

Patrick Snijers
Patrick Snijers
Patrick Snijers komt met een volledige BRC-campagne op de proppen. Hij zal dit jaar aantreden met een Porsche 997 GT3 met de steun van een nieuwe hoofdsponsor, Maes Containers.
  • Powercars
Patrick Snijers liet begin deze week weten dat hij met mooi nieuws zou komen. Uiteindelijk blijkt dat hij dit jaar het volledige BRC-kampioenschap wil rijden met een Porsche 997 GT3 uit de stallen van Bernard Munster Autosport. Hij nam daarvoor Maes Containers onder de arm, een nieuwkomer in de rallywereld.

Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
De jongste jaren bleef Snijers' programma beperkt tot enkele losse rally's. De echte laatste campagne dateert al van 2012, toen met de Mini WRC. In 2014 en 2015 reed "De Lange" een beperkte BRC-campagne met de BMW i130 van Schmidt en de Porsche 997 GT3 met steun van Arne Bruneel. Na Ieper 2015 doofde het project echter uit. In 2016 reed hij twee rally's met de steun van Car Cave in een R5-wagen en vorig jaar pakte hij nog uit met diezelfde GT3 in Spa, waar hij ontredderd rondreed na ettele minuten tijdstraf. Daarna bleef het doodstil.

Maar in 2018 staat er opnieuw een volledige BRC-campagne op het programma. "Het kan eigenlijk niets anders dan een Porsche zijn waarmee ik ga rijden” glimlacht Patrick Snijers. “Ik heb aan het stuur van deze wagen in het verleden zoveel plezier beleefd en vooral heel veel fans weten te plezieren. Met deze wagen slaag ik erin om snel en spectaculair te zijn." De Limburger ambieert de titel in de GT-klasse en zelfs een goede eindnotering in het BRC. Luc Bouchat die in 2015 en 2017 naast Snijers zat, zal ook dit jaar de nota's lezen.

Patrick Snijers en Luc Bouchat debuteren met de Porsche 997 GT3 in de rally van Haspengouw eind deze maand.

Foto's: Broodplank en Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 7 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons