van der Horst

Sochi: Eerste pole voor Jordi Gené

Jordi Gené - Craft-Bamboo Lukoil
Jordi Gené - Craft-Bamboo Lukoil
Jordi Gené (Craft-Bamboo Lukoil) slaagde er zaterdagmiddag op de Sochi Autodrom voor het eerst dit seizoen in de pole voor een TCR International Series-race te pakken. In een op vraag van alle deelnemers tot één enkele, 20 minuten gereduceerde kwalificatiesessie, toonde de ervaren Spanjaard zich sneller dan Andrea Belicchi (Target Competition) en Pepe Oriola (Craft-Bamboo Lukoil). Puntenleider Gianni Morbidelli (WestCoast Racing) liet een achtste tijd optekenen, terwijl diens teamgenoot Kevin Gleason dankzij zijn tiendesnelste chrono morgen in race 2 vanop de pole vertrekt.
TCR International Series in Sochi 2015
TCR International Series in Sochi 2015
Gené stond al vroeg bovenaan de tabel waar hij naderhand werd afgelost door Mikhail Grachev. Halfweg de ingekorte sessie stond nieuwkomer bij Liqui Moly Team Engstler, Tomas Engström met de snelste tijd gekrediteerd maar de Zweed diende zich finaal met een vierde startplaats te verzoenen nadat achtereenvolgens Gené, Belicchi en Oriola in de slotfase nog beter deden. Grachev van zijn kant viel terug naar de vijfde plaats. Dat Gené de pole geenszins had gestolen mag blijken uit het feit dat hij die dankzij zijn tweedesnelste chrono kreeg toegewezen, nadat zijn besttijd hem werd ontnomen om buiten de lijnen te hebben gekleurd.

Omdat noch Morbidelli, noch naaste achtervolger Stefano Comini punten sprokkelden in qualifying, bedraagt de kloof tussen beide toppers nog steeds 18 punten.

Uitslag Qualifying (top 10):

1   Jordi Gené in 2:20.976
2   Andrea Belicchi +0.049
3   Pepe Oriola +0.280
4   Tomas Engström +0.296
5   Mikhail Grachev +0.427
6   Sergey Afanasyev +0.588
7   Stefano Comini +0.606
8   Gianni Morbidelli +0.682
9   Michel Nykjær +1.023
10  Kevin Gleason +1.160 (pole race 2)

Foto's: TCR Intl.SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 20 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sochi.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons