van der Horst

Sochi: Gené en Comini verdelen de TCR-buit

Pepe Oriola - Jordi Gené - Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola - Jordi Gené - Craft-Bamboo Lukoil
Met een overwinning van polesitter Jordi Gené in race 1 en de zege van Stefano Comini in race 2 werd de kampioenschapstand na de Sochi-meeting behoorlijk overhoop gehaald. Gianni Morbidelli die na de vorige heat op de Salzburgring de leiding had heroverd, is die opnieuw kwijt nadat de Italiaan in het eerste treffen niet verder kwam dan een zevende stek en wegens turbobreuk forfait moest geven voor race 2. Comini (Target Competition), die net als Pepe Oriola ten volle profiteerde van de sterke prestaties van de SEAT's in Sochi, is opnieuw leider met twee punten voorsprong op die zelfde Oriola, twee keer tweede in Sochi. Morbidelli zakt naar de derde plaats voor Jordi Gené die zich nu ook in het titeldebat weet te mengen.
Start race 1
Start race 1
Race 1 - Gené-Oriola: Team Craft-Bamboo Lukoil lukt dubbelslag
 
Craft-Bamboo Lukoil-rijders Jordi Gené en Pepe Oriola domineerden de openingswedstrijd van start tot finish. Beide Spanjaarden hielden elkaar de hele tijd gezelschap zonder evenwel onderling in de clinch te gaan. Polesitter Gené ging in de slotronde wel nog even in de fout, maar behield de leiding tot aan de finishlijn. Andrea Belicchi vervolledigde het SEAT-succes met een derde plaats. De Italiaan kreeg aanvankelijk wel af te rekenen met Mikhail Grachev maar de Rus viel later nog achter Stefano Comini en Sergey Afanasyev terug naar de zesde plaats. Honda Civic-rijders Gianni Morbidelli en Kevin Gleason slaagden er niet in een vuist te maken en moesten zich met een zevende en achtste stek tevreden stellen.   
 
Stefano Comini verdedigt zijn titel bij WRT
Stefano Comini verdedigt zijn titel bij WRT
Race 2 - Derde seizoenzege voor Stefano Comini
 
Stefano Comini trok in een meer geanimeerde tweede wedstrijd het laken naar zich toe. Een prima start die hem meteen in tweede stelling achter leider Mikhail Grachev bracht, was de basis voor zijn derde zege van het seizoen. De Target Competition-rijder ging in de vierde ronde aan Grachev voorbij en werd naderhand nauwelijks door naaste achtervolger Pepe Oriola bedreigd. Mikhail Grachev mocht voor eigen volk mee op het podium, de Rus ging landgenoot Sergey Afanasyev en Jordi Gené, de winnaar van race 1, vooraf. Gianni Morbidelli kende geen geluk. De Italiaan moest door een breuk van diens turbo in de slotronde van race 1 forfait geven voor het tweede treffen en dat kostte hem meteen ook de leiding in het kampioenschap.

Uitslag race 1:

1 Jordi Gene ESP Team Craft-Bamboo LUKOIL SEAT Leon 11 ronden in 26:04.706
2 Pepe Oriola ESP Team Craft-Bamboo LUKOIL SEAT Leon  +0.598
3 Andrea Belicchi ITA Target Competition SEAT Leon +3.445 
4 Stefano Comini SUI Target Competition SEAT Leon +8.211 
5 Sergey Afanasyev RUS Team Craft-Bamboo LUKOIL SEAT Leon +10.948 

Uitslag race 2:

1  Stefano Comini SUI Target Competition SEAT Leon 11 ronden in 26:14.548
2  Pepe Oriola ESP Team Craft-Bamboo LUKOIL SEAT Leon +0.611 
3  Mikhail Grachev RUS Liqui Moly Team Engstler SEAT Leon +3.470
4  Sergey Afanasyev RUS Team Craft-Bamboo LUKOIL SEAT Leon +7.544 
5  Jordi Gene ESP Team Craft-Bamboo LUKOIL SEAT Leon +

Kampioenschap:

1  Stefano Comini 194p
2  Pepe Oriola  192
3  Gianni Morbidelli  181
4  Jordi Gené 174
5  Andrea Belicchi  146
6  Kevin Gleason 139
7  Michel Nykjær  100
8  Sergey Afanasyev  77
9  Mikhail Grachev  64
10  Lorenzo Veglia 45 ...

Foto's: TCR Intl.Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 21 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sochi.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons