van der Horst

Sochi: Sebastian Vettel op 'kousen'

Sebastian Vettel's nieuw schoeisel
Sebastian Vettel's nieuw schoeisel
Vanaf dit weekend maakt Sebastian Vettel geen gebruik meer van traditionele raceschoenen. In plaats daarvan draagt de viervoudige wereldkampioen F1 vanaf heden speciaal ontworpen brandvrije 'racekousen'. De eerste keer dat de Duitser de door Puma speciaal ontworpen sokken droeg was tijdens de Race of Champions eerder dit jaar. Omdat de FIA dit nestelloos schoeisel concept nu pas homologeerde kon de WK-leider er dit seizoen in de Formule 1 nog geen gebruik van maken.
  • Powercars
Sebastian Vettel's nieuw schoeisel
Sebastian Vettel's nieuw schoeisel
Volgens een woordvoerder van Puma aan het Duitse Auto Bild weegt deze kous slechts 135 gram. “We hebben getracht om een raceschoen tot het minimum te herleiden”, aldus de woordvoerder aan het Duitse automagazine. “Dit is de eerste sportschoen dat vuurwerende draad gebruikt voor het racen.” Volgens Puma stond Vettel centraal bij de ontwikkeling van dit nieuw schoeisel. “De feedback van de rijder is het meest belangrijke gedeelte omdat we hem willen geven wat hij wil. En we zijn daarin geslaagd.”

Foto's: Puma
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 27 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons